Почела градња новог месног гробља у Бродареву 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почела градња новог месног гробља у Бродареву
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
30.12.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У Бродареву је данас почела изградња месног гробља. Вредност радова, који
Почела изградња месног гробља у Бродареву, фото: ГЗС

би требало, уколико временски услови то дозволе да буду готови пре пролећа, износи 10 милиона динара плус ПДВ. Посао је поверен након поступка јавне набавке фирми „Ровчанин инжењеринг”.

Према речима заменика председника општине Пријепоље Есада Хоџића ово је био вишедеценијски проблем свих грађана Бродарева.

„Пројекат је урађен 2015. године, а још 2010. су започете активности око земљишта како би се оно привело намени. Земљиште је било власништво фирме Пољопродукт, али захваљујући разумевању јавног правобранилаштва тада је завршен пренос земљишта на општину Пријепоље и заиста је у најмању руку чудно зашто се толико чекало са реализацијом овог пројекта”, казао је Хоџић.

Он је прецизирао да пројекат новог гробља подразумева изградњу православног и муслиманског гробља, на површини од једног хектара, које ће бити рађено по свим стандардима, са уређеним стазама и гробним местима, оградама и свим осталим потребама које овакви простори захтевају.

Хоџић је истакао да постији велики проблем када је реч о старим гробљу, а то је плављење гробних места, јер није решено одвођење површинских вода, те да ће се у договору са извођачем радова на новом бродаревском гробљу, и овај проблем решити.

Директор фирме „Ровчанин инжењеринг” која је извођач радова, Халил Ровчанин, казао је да је рок за завршетак радова 60 радних дана и да је пројекат коректно одрађен. Он је такође потврдио да ће његова фирма наћи начин да реши проблем плављења гробова на старом гробљу.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje brodarevo groblje gradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.517.594 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)