Од данас, зависно од времена, обавезне зимске гуме и ланци 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Од данас, зависно од времена, обавезне зимске гуме и ланци
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
01.11.2018 | 0 коментар(а)



Закон возачима налаже да од 1. новембра морају да на аутомобилима имају зимске гуме уколико је на коловозу снег и лед.

Лепо време толерише и плиће шаре на пнеуматицима.
Непостојање зимских гума, уколико на путу има снега, леда или поледице, сматра се техничком неисправношћу. Дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу не сме бити мања од четири милиметара. Казне за правна лица су од 100.000 до 800.000 динара, за предузетнике од 50.000 до 200.000, а за грађане од 6.000 до 20.000 динара.

Возачи, међутим, брину хоће ли им осигуравајућа друштва, у случају удеса, признати штету ако су у новембру имали летње гуме. Упућени објашњавају да хоће, али уз доказ да је на дан удеса било лепо време, пишу "Новости".

„Када врши увиђај, полиција је дужна да у записнику прецизно наведе све услове и околности који су довели до незгоде. Саобраћајна полиција то увек и чини и ту онда нема никаквих недоумица", каже Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Иако временске прилике нису за зимске гуме, већина стручњака с којима су "Новости" разговарале каже да је боље монтирати их него чекати да вас лоше време, снег и поледица изненаде.

”Истина је да зимске гуме треба користити на температурама мањим од осам степени, али нећете их уништити и ако возите неколико сати на већој температури. Много више кошта ако вас у јутарњим часовима, на пример, изненади поледица", каже Драган Бошњак из једног ауто-сервиса.

ГЗС/Новости

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.434.272 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)