Дубравка Карић: Нисам члан ,,Снајкине комисије“ 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Дубравка Карић: Нисам члан ,,Снајкине комисије“
Trenutno na sajtu: 549       |       Podeli:
11.12.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Дубравка Карић демантовала је да је члан комисије за расписивање конкурса за избор новог

начелника Општинске управе у Лучанима. Она тврди да је у том контексту нико није контактирао, нити јој је у знању да је члан поменутог тела.

,,У петак, 08.12.2017. године, на вашој интернет страници сте објавили информацију под насловом: Снајка бира начелницу Општинске управе у Лучанима!?" у којој сте поменули моје име.

На мој усмени захтев да ми одговори ко је извор те нетачне информације, у делу који се тиче помињања мог имена, Карић Дубравка, у саставу комисије за избор начелника Општинске управе Лучани, Гвозден Николић је одговорио да није обавезан да открије извор, као да ни на суду нема обавезу откривања истог.

Сматрам да, ако нема обавезу откривања извора информације, и те како има професионалну и моралну обавезу провере тачности информације коју објављује. С тим у вези, будући да је информација нетачна, што сам проверила код радника Општинске управе задуженог за људске ресурсе, радника Општинске управе који су присуствовали седници Општинског већа и код председнице општине Лучани, а за шта ће ми доказ бити записник са седнице Општинског већа,” каже се у демантију које је потписала госпођа Карић.

Да ли је разлог блокада медија?

Чињеница је да је Општинско веће на седници од четвртка предложило три кандидата за комисију која би требало да распише конкурс за избор новог Начелника Општинске управе о чему сведоче два висока функционера локалне самоуправе која су по функцији чланови Већа. Међутим веома је могуће, да је госпођа Карић на известан начин колетерална штета, чије име се мимо њеног знања нашло у појединим изјавама локалних политичара.

Глас западне Србије поштује и разуме раднике локалне самоуправе који се све чешће налазе на ветрометини разрачунавања локалних политичара који у борби за власт често прекораче границе дозвољеног.

То је једини разлог због којег се ГЗС извињава госпођи Дубравки Карић уколико је њено име у било ком смислу употребљено без јасног разлога.

ГЗС је покушао да дође до званичног записника са седнице Већа, али нам је речено да је он сачињен али да ће бити усвојен као документ тек на следећој седници Већа и потом доступан јавности. Такође нам је речено да у њему нема имена Дубравке Карић.

Морамо да напоменемо да локлане власти у Лучанима већ месецима спречавају нормалан проток информација тиме што на седнице Већа и локалног парламента позиве и материјал са дневним редом достављају само појединим медијима, али не и ГЗС.

Редакција ГЗС је у више наврата у писаној форми тражила да се прекине са таквом праксом, како се не би долазило у сличне ситуације, али на жалост челни људи општине, пре свега председница Весна Стамболић и њен помоћник Михаило Николић настављају такву праксу. Последице таквог понашања су и овакве ситуације.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.884.386 посета
Тренутно на сајту: 550 посетилац(a)