Држава купила 34 одсто акција Kомерцијалне банке 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Држава купила 34 одсто акција Kомерцијалне банке
Trenutno na sajtu: 455       |       Podeli:
26.11.2019 | 0 коментар(а)



Држава је данас купила 34 одсто акција Kомерцијалне банке, чиме је испунила своју обавезу у оквиру актуелне продаје банке,
Фото: ГЗС

потврђено је Танјугу из два извора.

Званичне потврде ове информације још нема, а није позната ни тачна вредност акција, које је држава откупила на Београдској берзи од Европске банке за обнову и развој и (ЕБРД) и Међународне финансијске корпорације (ИФЦ).

Дневник Блиц наводи да се ради о суми од 211,8 милиона евра, али тај податак није потврђен.

Република Србија је сада власник 83,2 одсто акције Kомерцијалне банке.

Реч је о обавези из јавног позива за прикупљање изјава о заинтересованости за продају Kомерцијалне банке, у коме је наведено да ће држава купити акције четири велика акционара банке.

Преузимањем акција од ова два велика акционара Kомерцијалне банке држава је испунила своју обавезу која је део актуелне продаје банке, а утврђене још 2006.

Држава је претходно, у јуну, купила уделе фондова из Немачке и Шведске ДЕГ и СВЕД од укупно 6,8 одсто.

Иначе, рок за достављање обавезујућих понуда за продају Kомерцијалне банке истиче 2. децембра, а у игри су заинтересована играча: три банке - аустријска Рајфајзен, српска АИK банка и словеначка НЛБ банка и амерички инвестициони фонд Риплвуд адвајзерс, чији је власник амерички бизнисмен Тим Kолинс.

ГЗС / РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


komercionalmna banka 34 akcije drzava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.288.759 посета
Тренутно на сајту: 455 посетилац(a)