Млади вајар из Љубовије представник Србије на Светском форуму у Египту 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Млади вајар из Љубовије представник Србије на Светском форуму у Египту
Trenutno na sajtu: 784       |       Podeli:
15.10.2018 | 0 коментар(а)



Љубовија - Млади уметник, академски вајар Бојан Грујић из Љубовије представник je Србије на симпозијуму скулптуре, који је део, Светског форума младих,

који се по други пут одржава у Шарм Ел Шеику у Каиру.

Форум је међународног карактера и у плану је да се окупе представници свих земаља света. Фестивал траје од 15.октобра до 06. новембра, a у плану је да током фестивала сваки учесник направи по једно срце у складу са темом - оживљавање хуманости. Циљ манифестације је трајна поставка скулптура у Шарм Ел Шеику као јединствен споменик хуманости и подсетник на трагичне догађаје, сукобе и ратове који су потресли модеран свет 20-ог и 21-ог века.

“Бојан ће на фестивалу направити срце од епокси смоле (прозиран, стакласт материјал) које ће бити испуњено компонентама уређаја за дигиталну комуникацију-лап топ, паметни телефони, таблет...користећи рециклиране компоненте, јер је рад еколошки одговоран, а циљ рада је скретање преноса емоција на дигитални ниво.То би могао бити проблем савременог човека, услед преласка готово свих видова комуникације на дигитални ниво, што је довело до отуђења између људи. На симпозијуму ће бити и других скулптура и уметничких израза, а Бојан ће са својим радом представити Србију. У томе ће му помоћи и његова супруга Хелена која заједно са њим путује на форум.

Бојан је наш амбасадор у свету-доста путује, представља свој рад и таленат, своју земљу и своје место у најбољем светлу. Браво Бојане уз тебе смо”, поручили су из Туристиче организације Љубовија.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vajar forum egipat

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.357 посета
Тренутно на сајту: 784 посетилац(a)