Вучић: Нема повлачења пред онима који су земљу уништили  
Вучић: Нема повлачења пред онима који су земљу уништили
28.11.2021 10:56 | 0 коментар(а)Предаја није опција, нема назад и нема повлачења ни пред ким, а поготово не пред онима који су нам земљу уништили и урушили, поручио је
Александар Вучић, фото: ГЗС

синоћ члановима и симпатизерима СНС на прослави 13.годишњице странке, председник Србије и СНС Александар Вучић. 

Вучић се на почетку обраћања окупљенима у Штарк арени захвалио што су ту, а посебно онима који су остали испред хале или у аутобусима, којих је, каже, око 25.000, уз извињење што, иако су желели да буду у Арени, није било довољно места.

“Неки су претили блокадама путева, говорили како ће да ураде нешто што нико није деценијама, ако је икада и урадио, а то је да некоме забране кретање, да забране слободу. Али, они нису знали да су Срби инаџије и најтврдокорнији када неко покушава да им брани слободу. Зато сте ви данас овде дошли, у инат онима који нису хтели да овде будете”, рекао је Вучић.

Додао је да им је свим захвалан, јер су данас, каже, сви заједно показали у чему се разликују - како изгледа пристојна Србија и док сте ви долазили мирно, аутобусима, па онда пешице, тротоаром, стајући на црвено светло на семафору, неки други, којих је било многоструко мање, каже, желели су некоме да нашкоде. 

Багер Радиша симбол свих градитељских подухвата

Вучић је поручио да је багер Радиша, који је довезен у Арену где је СНС обележила годишњицу странке, симбол свих градитељских подухвата и стремљења да наставимо да радимо и тражимо још више од себе.

Вучић је рекао да ако се погледа било која област друштвеног живота, да је у свакој ситауција много боља него пре неколико година, али да то још није добро.

Каже да када је год помислио да су урађене велике ствари у земљи, као што је решено питање опстанка Желеаре у Смедереву, РТБ-а Бор, градње аутопутева и слично, види да ту нема краја и да тако и треба да буде.

Навео да је изграђен аутопут до Чачка, да ће бити ускоро завршен и до Паковраће, после до Пожеге, да затим иде до Дуге Пољане, од Чачка ка Краљеву, као и према Вишеграду, до Зрењанина, од Аранђеловца до Бора...

"И никад није доста, мора и Крагујевац да добије обилазницу, Ниш да добије брзу пругу и нема томе краја. Свакога дана ћемо радити као овај Радиша који не служи за рушење. То је симбол свих градитељских подухвата, свих наших градитеља из свих крајева Србије", рекао је и поручио да треба наставити са радом и тражити више од себе. 

“Хвала свима. Због једне реченице се поносим вама, саборци и пријатељи,- да предаја није опција. Нема назад, нема повлачнења ни пред ким, а поготово не пред онима који су нам земљу уништили и урушили. Само напред, у будућност за нашу децу”, поручио је Вучић.

Он је замолио све присутне да великим аплаузом подраве лекаре који се две године боре за животе наших најдражих, бака, дека, родитеља, браће, сестара, супружника, деце… против корона вируса.

Вучић је поручио да је СНС за 13 година, као партија и девет година колико је у влади, успела да промени свест код наших људи.

"Да више не важи да смо последњи у свему, да осим што можемо у неком спорту да освојимо медаљу, то буде замена за успехе у неким важнијим пољима, да је важно да очекујемо успех и тамо где смо губили”, поручио је лидер СНС.

Он је указао да ће Србија за 2020 и 2021. по кумулативном привредном расту бити најбоља у целој Европи, док смо од 2008.до 2010. били друга земља, али од позади са најнижом стопом БДП-а.

Нагласио је да се ствари брзо мењају и зато код оних од којих не сме СНС да се склања расте нервоза.

“Научени су да им владе формирају страни амбасадори у кафанама И ресторанима, да уместо народа одлучују странци И тајкуни. Оно што је ушло у начела странке је да кад год СНС буде на власти земља ће водити самосталну, независну политику у интересу народа И грађана Србије.Не могу да опишем колико поносан на ту одлуку”, рекао је Вучић.

Он је додао да је посебно поносан што је могао да види на скупштини странке И на свечаности младе људе.

“Ми смо успели да изградимо такве младе људе, зреле, борце, способне да виде будућност, да је препознају жељу да ураде много тога за своју земљу, И ништа ни против кога другога. Жељу да будемо уједињени, не уједињени против неког другог, штитећи слободу И градећи земљу”, објаснио је Вучић.

Истакао је да је данас наша земља много боље повезана него икада радније.

“У овом тренутку се гради 10 аутопутева И брзих саобраћајница. Градимо и пруге. Неко би рекао то су само путеви и пруге. Изградили смо више болница, домова здравља него у претходних 50 година. Направили смо и четири научно-технолошка центра за који живе И у којима раде млади људи који доносе највећи раст БДП-а својом генијалоношћу којом чине да земља брже напредује него други”, указао је он.

Рекао је да када неки говоре о успесима у култури И спорту, они који су затварали музеје И позоришта, СНС их је отварао, као што, док су неки дуговали спортистима, ова влада исплаћује за 24 сата премије јер тражи још боље успехе.

Поручио је окупљенима да, када се врате у своја места подсете људе на ту разлику, да не мисле да је све Богом дано, и да смо све имали.

„Могли сте да видите како изгледа Београд на води. Ускоро ће слични пројекти бити грађени у и другим градовима Србије. Људе не можете да преварите, виде, имају очи, а очи не варају. Не можете причама да је некада било много лошије да их преварите", поручио је Вучић. 

Нову Србију нико не може да заустави

Последњих 10 година смо радили на томе да се деси и роди нова Србија, да оживи, да се подигне, ојача, пронађе снагу, достојанство и понос и ту Србију нико не мозе да заустави, поручио је вечерас председник Србије и СНС Александар Вучић.

"Желим да наша снага буде наш рад, знање, уједињење, вера у будућност, овај багер који гура земљу напред још брже и још јаче", рекао је Вучић на обележавању 13 година постојања СНС.

Позивајући се на изреку по којој се - док се нешто дешава једни чуде, једни гледају, а да има и оних који, како каже, чине да се нешто деси, рекао да је СНС последњих 10 година чинила да се деси и роди нова Србија.

Он је истакао да Србија мора да буде отворена у региону и да је Отворени Балкан велика и вазна идеја.

"Морамо да се повезујемо јер смо мали, економија мора да расте, да отварамо руке за друге народе. Та иницијатива донеће много Србији и другима који ће у њој учествовати", истакао је Вучић.

Поручио је и да Србија жели мир и да у миру заједно живи са свим народима у региону, али да жели и поштовање за свој народ.

"Србија мора да показе бригу за свој народ. Зашто нас нападате? Поштујемо БиХ. Неко има проблем да неки људи за себе кажу да су Срби, а таквих је у БИХ више од 30 одсто. Засто вам то смета? Моја порука за све у БиХ је - да, драги Бошњаци хоћемо мир, да живимо заједно са вама, али само хоцемо поштовање за Србе и да Република Српска буде онако како пише у васем Уставу, ништа више од тога", казао је Вучић.

Говорећи о Црној Гори, Вучић је упитао у чему је грех Срба.

"У томе што имамо своју веру, своје писмо цирилицно, свој језик, сто подрзавамо оне који се не стиде да казу да су Срби? Јел’’ у томе грех? Који народ на то нема право?. Зашто бисте Србима да одузмете оно што никоме другом нисте одузели?", упитао је председник.

Вучић је указао и на то да Србија никога није угрозила, никоме претила и да никада неће, али и да се неће стидети свога рода, ни Срба који живе у Црној Гори, и помагаће колико год може, као и да ће тиме да се хвали, а не да се стиди и захвалио се припадницима свих народа који живе у Србији, напомињући да не воли да говори "мањине"

"Не видим разлику између Иштвана Пастора и мене, као браћа смо. Он је Мађар, ја Србин, немамо никакав проблем и нећемо га имати", рекао је Вучић напомињући да су озбиљни и одговорни људи који знају шта је било, шта је остало иза њих, а шта је пред њима.

Он је рекао да тако добре односе као са Мађарима хоће да постоје и са Бошњацима и са свима другима у земљи.

"Хоћу да Роми осећају ову земљу као своју, Румуни, Украјинци, Русини, Словаци, Албанци.., да осећају ову земљу као своју и да је поштују онолико колико ми поштујемо њих", напоменуо је Вучић.

Вучић је рекао и да верује да ће Србија бити изложена бројним притисцима, јер нико не воли да Србија иде напред, да буде успешнија од других.

"Али ми морамо да будемо чврсти и снажни, да чувамо оно што је насе, да можемо да показемо и да каземо да се не стидимо онога што смо наследили и да показујемо постовање према туђим, али и према насим жртвама", истакао је Вучић.

Каже да то значи и да може да се подигне и заврши

Храм Светог Саве иако су многи мислили да се неће завршити.

"Да можемо да изградимо споменик Стефану Немањи за који су говорили да ће да га руше, а вама данас кажем - нико га никада срушити неће док је Срба и Србије", поручио је Вучић.

Говорећи о лошој економској ситуацији, коју је СНС затекла, Вучић се присетио првог састанка са Владимиром Путином, који је, каже, само слушао колико дугујемо, али био довољно велики да нас сачека, па смо дуг исплатили.

"Таман смо кренули, задесиле су нас поплаве, најгоре, кад смо то превазишли и кренули са фискалном консолидацијом, дошла је мигрантска криза, а неки у комшилуку хтели да нам уводе санкције због мигранта… Не постоји мука која нас није задесила, а из сваке смо изашли снажнији", рекао је Вучић.

Додао је да је Србија и током кризе изазване корона вирусом, прва обезбедила респираторе, вакцине лекове, јер је већ имала искуство проласка кроз најтеже изазове, снагу и веру.

Посебно се обратио пензионерима, чија ће примања,како је рекао да прате плате, уз додатну помоћ од државе, и изразио им велику захвалност не на томе, како је рекао, што подржавају странку, већ зато што су разумели државу, градили Србији и знали како да је сачувају.

"Уз поштовање младима, одмакнућу се од говорнице да бих се поклонио пензионерима, да им се захвалим за све што су урадили за Србију", рекао је Вучић што је испраћено аплаузом одобравања.

Будућност и СНС и Србије да уједињује људе, а не сукоби

Председник СНС Александар Вучић поручио је вечерас, на свечаној академији поводом 13 година од оснивања странке, да будућност СНС и Србије, може да буде уједињавање људи, народа јер, како је рекао сувише смо мали да бисмо имали право на унутрашње сукобе.

"Важно је да показујемо одговорност и озбиљност, да не показујмео мржњу. Добио сам данас поруке где ми кажу - ’’пусти нас да се обрачунамо са овима што мисле да могу да раде све’’, а рекао сам и на скупштини странке да су они наша браћа и пријатељи и да и о њима морамо да водимо рачуна, ако они не разумеју шта значи брига за Србију", рекао је Вучић.

Такође истакао је смо бројчано мали народ и да немамо право на сукобе и да ће СНС, иако те сукобе други изазивају, уједињавати људе и народ, све пристојене и нормалне људе.

"То једино може да буде будућност и ове странке и земље и хвала вам што представљате пристојну Србију која уме да трпи и када је много јача јер зна да је важно да будемо уједињени", поручио је Вучић.

"Ово су последњи избори на којима вас водим"

Ово су последњи избори на којима вас водим, поручио је данас председник Србије и лидер СНС Александар Вучић окупљеним присталицама те странке испред Арене пред почетак свечане академију поводом 13 година од оснивања СНС.

"Много вас волим, ово су последњи избори на којима вас водим. Али ћемо заједно ћемо ићи до победе и да осигруамо будуцност за нашу децу, која су најважнија, као и наша Србија", рекао је Вучић.

Поручио је да ће у наредним месецима обићи свако место у Србији.

Вучић је истакао да немају права да дозволе никоме да уништи наш уземљу.

"Немамо право да дамо никоме да нам уништи оно што смо радили у претходних девет година. И данас немамо чега да се стидимо, ми смо унутра успели да довеземо једну машину - Радишу, тако смо је назвали, са којом смо спајали Калдово са Милановцм и Нови Пазар са Тутином, аутопут до Чачка, градили пруге до Новог Сада... Зато је пред вама будућност - пред обичним и поштеним људима који воле Србију", нагласио је Вучић.

Додао је да му је препуно срце када види толико људи испред Арене и поручио:

"Морамо да радимо, боримо се још јаче и сназније него икада, јер много тога ће да раде да униште Србију, али ми нашом снагом и енергијом, борбом, посвећеношћу и радом морамо да их победимо убедљивије него икада и снажније него било када до сада", навео је Вучић. 

У Арену аутобусом са младима

Свечаном академијом у Штарк арени у Београду, Српска напредна странка обележава вечерас 13 година од оснивања СНС, а председник Александар Вучић на обележавање стиже аутобусом са младим лидерима странке.

Аутобус у којем су Вучић и његове младе страначке колеге, украшен је логом Српске напредне странке.

Нашаливши се да ће им се обратити "пре него што почну да једу сендвиче", алудирајући на то што део јавности присталице СНС назива "сендвичарима", Вучић је рекао да увек морају да воде рачуна о томе да се данас најбоље видела разлика између пристојне Србије и оних који желе да је униште.

"На Газелу, и правац Арена... Пре него што почнемо да једимо сендвиче.. Поштени људи у Србији једу сендвиче, ови други отимају милионе... Али, данас сте могли да видите разлику између пристојне Србије и оних који би да је унистсе и зато ви, као најбољи део странке, који сте данас највећим делом изабрани на најважније функције у странци, морате о томе да водите рачуна", рекао је Вучић.

Додао је да су неки данас помислили да забране људима да дођу на скуп у Арени, да запрече путеве, оно што од 30 година прошлог века нико није радио...

"Наши људи су дошли, неки мало касне, кад год дошли, добродошли су. Мислим да људи данас могу боље него икад да виде разлику између оних који раде и граде и оних који би да делују деструктивно", рекао је Вучић.

Додао је да је у политичком смислу, задовољан, јер су на скупштини странке усвојена важна програмска начела.

"Данас се на делу показало зашто пристојна Србија мора да побеђује и зашто је увек испред свих. То не можете да победите. Шта год радили, српско срце не можете да спречите, добре домаћине, дивне жене да спрече да кажу шта мисле", рекао је Вучић и додао да су данас њих 70-80 затворили пут, што је "невероватна бахатост и ароганција".

Млади су у аутобусу отпевали песму "Ово је Србија".

Мање од пола сата пре почетка академије, која је планирана за 18 сати, трибине и партер Арене готово су пуне, вијоре се заставе Србије и СНС-а, а велики број грађана је и испред хале, који чекају на ред да уђу у халу.

За оне који не успеју да уђу у Арену, постављен је видео бим са којег ће моћи да прате догађај.

Такође, бројни гости већ су пристигли на обележавање годишњице странке, међу којима чланови странке, симпатизери, представници Српске листе, личности из области спорта, уметности, културе...

Претходно, данас је одржана Скупштина СНС-а, на којој је Александар Вучић одбио да прихвати једногласан предлог свих чланова странке и поново се кандидује као једини кандидат за председника СНС-а.

Тако ће Вучић предводити СНС до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани председник и заменик председника СНС-а, који данас нису изабрани.

На данашјој скупштини усвојено је 10 начела политичког деловања СНС-а, Извештај о раду СНС, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови Главни одбор, нови Извршни одбор и за председника Извршног одбора Дарка Глишића, као и нови чланови Председништва.

Нови потпредседници СНС-а су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

ГЗС/ Танјуг

 Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic izbori stranka obracanje uspeh politika

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


  


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 112.680.163 посета
Тренутно на сајту: 170 посетилац(a)