Радници “Слоге” штрајкују, без плате 9 месеци! Директор их послао на колективни одмор 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Радници “Слоге” штрајкују, без плате 9 месеци! Директор их послао на колективни одмор
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
22.05.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Радници предузећа „Слога” из Нове Вароши ступили су у штрајк, јер како кажу није им исплаћено девет плата,

радни стаж седам месеци а немају ни здравствено осигурање шест месеци.

Председник Синдиката Драгомир Обућина каже да су јуче истерани из погона који је закључан и данас не могу да уђу.
„Немамо коме да се обратимо. Председник Надзорног одбора Раденко Комара, који је и већински власник фабрике,  поставио је Миливоја Думбеловића да затвори ову фабрику и да ове беднике отера кући којима нису исплаћене плате, ни радни стаж ни здравствено осигурање. То је туга и јад. Думбеловић није способан да организује производњу. Рекли смо да нам уплате једну плату до 10. маја или ступамо у штрајк, директор је отишао на пут и послао факс да смо на колективном одмору, без решења. Неки људи немају ни право на одмор”, каже Обућина у изјави за Глас западне Србије.

Војко Пурић је прошле године постао власник предузећа „Слога” уз  обећање да ће обновити и проширити производњу.

Радник Милојко Рвовић каже да им је Пурић исплатио плату и по, одблокирао рачун и купио материјала за рад, и да пре њега нису имали  ни пола килограма материјала.
„Проблем је био што смо имали 105  милиона недовршене производње, које Пурић није хтео да прихвати”, наводи Рвовић за Глас западне Србије.

Председник Синдиката ,Обућина, каже да је дуговање годинама  приписивано разчичитим особама.
„Од Душана Марића, преко Ђокића до Думбеловића и компаније.  Када је Раденко Конад купио ову фабирку она је имала дуговања 15 милиона она сада има више од 40 милиона плус 105 милиона недовршене производње. Зато се Пурић изгубио одавде и оно што је уложио 212 милиона својих пара не може да ишчупа одавде као ни ми наше зараде”, рекао је Обућина.

На питање шта се то тренутно дешава у предузећу “Слога”, директор Милоје Думбеловић нагласио је да се ради о нелегалном штрајку непосостојћег нерегстрованог синдиката.
“Процес производње је прекинут због купаца, а радници су обавештени да су на одмору заједничким дописом. Ми званично нисмо ни добили допис о почетку штрајка и сумњам да је у целу ситуацију и подстицање штрајка умешан део људи Војка Пурића коме је предузеће било препуштено," изјавио је Думбеловић за ГЗС.
Иначе, основна делатност предузећа „Слога” је производња ауто делова, хидраулике и пнеуматике за теретна возила, аутобусе, трактор, пољопривредну механизацију. Фирма је приватизована средином 2015. године када је већински власник акција постао Раденко Конад привредник из Војводине.

Глас западне Србије





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.441.234 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)