Продате све количине црвеног злата, зарада као никад 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Продате све количине црвеног злата, зарада као никад
Trenutno na sajtu: 758       |       Podeli:
28.02.2022 | 3 коментар(а)



Ивањица - Одавно није био такав принос и берићет од малине као ове године. Ниједна воћна врста, одавно
Илустрација, Фото: ГЗС

није донела такву зараду, почевши од произвођача па до хладњачара. Откупна цена од 450 динара задовољила је произвођаче црвеног злата. Међутим, нису лоше прошли ни хладњачари.

„Скоро сви хладњачари у просеку су зарадили од евро до евро и по по килограму малине. Ако вам кажем да сам и ја лично задовољан како произвођачком ценом, јер сам и сам малинар тако и извозном ценом. Будући да имам своју хладњачу, откупљивао сам малину и ту ми је рачуница одлична. Очекујем да ове године цена малине остане на прошлогодишњој, мада мислим да ће бити око 500 динара, а та рачуница поново ће све задовољити. Спекулације о некој вишој цени су неумесне. Ово је нешто што многи малинари нису очекивали”, каже за Глас Западне Србије, хладњачар са подручја Ивањице.

Он је казао да је целокупан род већ продао и то на тржиште европске уније, а да је највећи купац била Немачка. На источно тржиште отишло је свега десетак одсто робе. Имамо још замрзнуте купине чије цене се креће ок отри и по евра и на њој је зарада мало мања али је исплатива, с обзиром на то да је откупна цена била нешто мало изнад 300 динара, наводи наш саговорник.

 


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MALINE HLADNJACE IVANJICA KUPINE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Rade

    Kada Radna grupa Vlade racuna cenu maline polazi sa prinosom od 8 do 10 tona po hektaru. Za ovako mali prinos nisu potrebne skoro nikakve agro tehnicke mere. To znaci i da su troskovi minimalni. Pravi prinos je 15 do 20 tona po hektaru. Troskove proizvodnje treba kalkulisati na navedeni prinos. Shodno dobijenim troskovoma odrediti i neku zastitnu cenu maline. Trziste u svakoj proizvodnji zahteva sto vecu i proizvodnju i produktivnost. Morate postici vece prinose. Jasno je da ce cenu odrediti odnos ponude i traznje. Ali imperativ svake proizvodnje je veca a ne manja proizvodnja. Cena zbog male ponude ne moze otici u nebo. Trazice se alternativna resenja kroz povecanje prinosa i snizavanje troskova proizvodnje. Treba i o toj mogucnosti razmisljati.
  • Rade

    Imali ovaj hladnjacar ime ili ime hladnjace meni je malina vilamet isplacena 415 sa doplatom amiker i fertodi430 kupina 280 kod stanica
  • Posten

    Neumesno ti daješ predviđanja 500 dinn Dali si razmislio sta pričaš...kalkulacija govori ili Matematika proslogodisnja cena 430 din je ove godine 100 dinara...da ti ne ukazujem na vise Činjenica....znam ja da tebi odgovara po ugovoru 500..al to zaboravi lično i ti i ostali...na tu cenu...razumes Hladnjacar



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.025.512 посета
    Тренутно на сајту: 759 посетилац(a)