Јучерашњи град потпуно десетковао род вишње, трешње и кајсије 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Јучерашњи град потпуно десетковао род вишње, трешње и кајсије
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
26.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Јако олујно невреме поново је погодило Чачак. Крупан град преко двадесет минута падао је и



на градском и на сеоском подручју. Материјална штета причињена је на појединим стамбеним објектима и аутомобилима, а најгоре су поново прошли воћари овог краја. Потпуно је десеткован род на висњама и кајсијама, а каква је ситуцаија овог јутра истраживала је наша новинарка Жана Јанковић.

У Миоковцима,које важи за престоницу кајсије, данас воћари плодове купе са земље. Ветар који је јуче јако дувао, чупао је дрвеће из корена и причињена ј еогромна штета на воћним засадима. Александар Стојановић, један од воћара из овог краја каже да је град нанео велику штету.

Александар Стојановић, воћар из Миоковаца

„Град је падао у два наврата.За воће које је почело да се бере, трешњу и вишњу, берба је завршена.Воће на гранама почело је да трули , имали смо добар квалитет,, спрмеили смо раднике и гајбе, али за нас берба је завршена. Кајсија је такође страдала од мраза, али оно што је остало, град је јуче дотукао и ту више нема воћа за прву класу”
Воћари кажу да целе године осигуравају целу производњу воћа, али та исплата свакао не може да покрије целу штету”, каже Стоајновић.

„Осигурање плаћа плод, а нама којима ј е штета нанета на стаблима, тревбаће опоравак три до четири године”, каже воћар Иван Стојановић.

Невреме је оставило праву пиустош, али је донело и проблеме мештаним акада је у питање снабдевање електричном енергијом. Струје није било неколико сати, што је додатна тегоба мештанима, који поред високих температура муку мујче и са струјом и водом.

ГЗС

Опширније у емисији Јутро, ТВ Прва:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vocari selo Miokovci grad unistio rod tresnja visnja kajsija velika Å¡teta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.746 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)