Тошић: Поносни смо што ће Стефан Миленковић одржати мастер клас у нашој Музичкој школи 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Тошић: Поносни смо што ће Стефан Миленковић одржати мастер клас у нашој Музичкој школи
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
02.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Истакнути српски виолиниста Стефан Миленковић и национална палтформа
Јован Тошић, директор Музичке школе „Др Војислав Вучковић”, Фото: ГЗС

„Србија ствара” уз подршку Туристичке организације града Чачка организују међународни мастер клас. Овај двонедељни виолински камп, Миленковић ће одржати од 2. до 17.јула у учионицама Музичке школе „Др.Војислав Вучковић” у Чачку.

Пријаве су се обављале преко официјалног сајта Стефана Миленковића, а кандидати су углавном они извођачи који су на академским студијама.

„Захваљујем Стефану што је омогућио да један полазник буде гратис из Чачка. Tо је студент друге године Музичке академије у Београду, Милица Петровић, која је аплицирала и похађаће мастер клас са осталих 10 до 15 кандидата који су изабрани. Мастер клас ће сe одвијати у великој концертној сали наше школе и другим учионицама, где ће полазници вежбати своје деонице. Идеја је да у сарадњи са градом Чачком, односно Туристичком организацијом, на крају мастер класа одржи концерт Стефана Миленковића”, каже за Глас западне Србије Јован Тошић, директор Музичке школе.

Програм двонедељног мастер клас креирао је управо маестро Миленковић, на основу више од 20 година педагошког искуства на неким од најпрестежнијих светских музичких колеџа. Неће бити много теорије, већ више праксе, што ће договорити сам Миленковић у договору са поалзницима.

Миленковић је недавно посетио наш град, кад је обишао Музичку школу.

„Стефан је један пријатан ,млади господин, који је много тога научио и много тога зна и мислим да је генерално Србија поласкана што се он вратио и што ће бити ту са свим функцијама које је прихватио, између осталог и извођење мастер класова. Посебно је мени велико задовољство што је наша школа изабрана да буде домаћин, јер имамо одличне установе и школа смо са дугом традицијом. Он је тада, приликом,посете,рекао да је задовољан школом, концертном салом и тада потврдио да ће мастер калс бити одржан овде. А он сам је сасвим спонтаn и приземан, није чак желео да седи са мном у диоректорској канцеларији, већ смо разговарали у ученичком Клубу, што говори колико је скроман и обичан”, објашњава Тошић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


master kals Stefan Nilenkovic jul violinski kamp muzicka skola Cacak koncert

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.911.137 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)