Фактор плус: СНС на 55 одсто, изнад цензуса четири листе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Фактор плус: СНС на 55 одсто, изнад цензуса четири листе
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
09.05.2019 | 0 коментар(а)



Када би се парламентарни избори одржали у недељу, напредњаци би освојили 55 процената гласова,

показује последње истраживање које је агенција Фактор плус урадила у сарадњи с „Блицом” у периоду од 30. априла до 8. маја.

Савез за Србију освојио би 10,5 одсто, Социјалистичка партија Србије 9,8 одсто, а Покрет слободних грађана пет.

Фактор плус је у истраживање први пут уврстио потенцијалну коалицију Српског патриотског савеза Александра Шапића и Демократске странке Србије, а те две странке освојиле би 6,6 процената гласова.

Од осталих странака које су испод цензуса, према истраживању, ПУПС би освојио 3,4 одсто гласова, СРС 3,2, а СНП 2,2 одсто.

Владимир Пејић из агенције Фактор плус каже за "Блиц" да није ни реално очекивати веће промене на месечном нивоу.

„СНС је утврдио своју позицију и показало се да досадашња стратегија опозиције не даје резултате у јавном мњењу", каже Пејић.

На питање да ли очекује да ће Србија у разумном року, односно пет до седам година, постати чланица ЕУ, 46 одсто испитаних је навело да је то мало вероватно због проблема у самој ЕУ и високе национално-дрзавне цене евроинтеграција (Косово, Република Српска).

Да ће Србија ући у ЕУ ако ЕУ опстане, али ће морати да се учлани или сустински приближи НАТО-у и усвоји европску политику према свим питањима, укључујући Западни Балкан и Русију, сматра 24 одсто испитаника.

Према истраживању, на питање о уласку Србије у ЕУ 18 одсто је одговорило са "да, ако настави да спроводи реформе и ЕУ отвори поново процес проширења преосталих балканских држава", док је 12 процената одговорило да Србија неће ући јер се ЕУ распада.

На питање да ли бисте изашли на парламентарне изборе када би се одржали у недељу, потврдно је одговорило 48 одсто, док је "не" рекло 32 процената испитаника, а њих 20 одст.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.486 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)