Влада субвенцијама подржава домаћа путарска предузећа: Да наши грађевинци буду главни 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Влада субвенцијама подржава домаћа путарска предузећа: Да наши грађевинци буду главни
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
13.12.2019 | 0 коментар(а)



Домаћа грађевинска индустрија може да рачуна на скору помоћ државе приликом конкурисања за послове.

Оно што је био највећи проблем - одговарајуће гаранције како би постали главни извођачи радова, биће превазиђено кроз државне подстицаје.

Влада Србије усвојила је на седници Одлуку о образовању радне групе за координацију и утврђивање мера за подстицај домаће грађевинске индустрије.

- Радну групу ће чинити представници Министарства грађевинарства, Привредне коморе Србије, Министарства привреде, Удружења банака Србије, грађевинских и путарских компанија - саопштила је Влада Србије. - Задатак радне групе је да направи акциони план с мерама које би компанијама из Србије олакшале добијање послова. То подразумева да ће се радити, између осталог, на програму субвенција за опрему за грађевинске и путарске компаније и на лакшем добијању гаранција које им тренутно отежавају слабији резултати постигнути у периоду када су били финансијски уништени. Због тога нису у могућности да добију гаранције и буду главни извођачи.

На седници Владе, одржаној у четвртак, усвојен је и акциони план за спровођење Стратегије интегрисаног управљања границом у Републици Србији 2017-2020. за 2019. годину, као и више уредаба. Реч је о Уредби о критеријумима одрживости биогорива чији је циљ да се критеријуми из европског пренесу у домаће законодавство и успостави систем њихове верификације. На тај начин биогорива која се произведу у Србији или набаве из извоза моћи ће да се рачунају за потребе достизања националног циља Србије у сектору саобраћаја.

Влада је у четвртак у сврху обнове инфраструктуре, оштећене и порушене због града и поплава у јуну 2019, издвојила 1,2 милијарде динара. Донета је уредба којом се утврђује Државни програм обнове комуналне инфраструктуре, мостова, путева другог реда и санације клизишта на појединим путним правцима као и мере које треба предузети, редослед спровођења, рокове за спровођење и органе државне управе надлежне за координацију ових активности.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.680 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)