Подстицаји за набавку трактора за пољопривредне произвођаче 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Подстицаји за набавку трактора за пољопривредне произвођаче
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
24.02.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Пољопривредници се почетком године највише заинтересовани за набавку механизације,

односно куповину нових трактора. Подсетимо, ове године општина Горњи Милановац издвојила је 66 милиона за улагања у развој пољопривредне производње.

-У зависности од инвестиције, расписани Јави позиви су на располагању произвођачима по три основа. Први позив је на нивоу локалне самоуправе за мање инвестиције, до 600 000 динара, за набавку мањих трактора. Јуче је затворен Јавни позив Пројекта Светске банке Конкурентност привреде , где су сточари са подручја Републике Србије могли да у Пројекту 50: 40:10, аплицирају са својим пројектним идејама за набавку трактора до 80 КW. За ову меру је било велико интересовање, као и високи критерујуми за рангирање. Пролазак на пвом пројекту Конкурентност привреде имали су произвођачи млађи од 40 година, жене, лица која живе у отежаним условима рада , а такви су услови у 23 села на подручју милановачке општине, чланови Задруге, или, уколико имају диплому Пољопривредног или Ветеринарског факултета. За ову меру влада велико интересовање и очекујемо да ће велики број пољопривредних произвођача са подручја милановачке општине испунити услове за набавку нове механизације–рекла је Милка Недељковић, шеф Канцеларије за пољопривреду Општине Горњи Милановац

Трећа мера за набавку механизације је из Ипард фондова, чији је Јавни позив расписан од 17. фебруара до 22. априла, За овај позив аплицира се по пројекту, а од ове године, власници великих пољопривредних газдинстава, уколико прођу на ранг листи, могу рачунати на повраћај авансних средстава и до 65%. Како се овај Јавни позив односи на велика пољопривредна газдинства, пољопривредни произвођачи треба да поднесу озбиљне пројекте, како би испунили услове за добијање ових подстицаја, кажу у милановачкој Канцеларији за пољопривреду.

 

 

ГЗС/ГМ Прес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.482.276 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)