Јовановић: 2019. једна од најуспешнијих година у општини Топола 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јовановић: 2019. једна од најуспешнијих година у општини Топола
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
02.01.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић сматра да је 2019. година била једна од најуспешнијих. Реализоване су три

велике инвестиције које су према његовим речима биле више милионске.

„Завршетак спортске сале у ОШ „Карађорђе“ у Тополи, завршетак спортске сале у ОШ „Живко Томић“ у Доњој Шаторњи и завршетак зграде Дома здравља су инвестиције које су коштале више од 2,5 милиона евра. Све је то обележило годину за нама“, изјавио је Драган Јовановић.

У 2020. години у Тополи се очекују нове капиталне инвестиције, међу којима је изградња Фортуна маркета.

„Чека нас велика инвестиција коју ће радити Фортуна из Аранђеловца и уложити више од 2,5 милиона евра у Тополу. Стари објекти садашњег Дома здравља преселиће се у нов објекат, општа пракса, лабораторија и Црвени крст а на том простору добићемо савремени објекат у склопу ког ће бити маркет, ресторани, апартмани за смештај, две велике амбуланте, дечје играонице, теретана. Тако нешто већ има у Аранђеловцу и ја очекујем око 60 нових радних места. Са овом инвестицијом у потпуности ће се променити изглед тог дела Тополе“, истиче Јовановић.

Он се осврнуо и на део Дома здравља који је под заштитом Задужбине Карађорђевић а у ком се тренутно налази стоматологија, гинекологија и директорска канцеларија.

„Планирамо да тај објекат мало уредимо, пошто се педијатрија сели у нови објекат, ту  ћемо уселити Центар за социјални рад и Црвени крст односно њихову администрацију. На тај начин ће на једном месту бити све што је тим људима потребно“, казао је народни посланик.

У општини Топола реализоваће се и неколико пројекта а један од њих је и завршетак новог објекта вртића.

„Ту смо већ одрадили грубе радове и столарију, следе завршни радови који ће бити готови до краја априла. На тај начин би се решили листе чекања што нам је било изузетно важно. Такође нас очекује реконструкција Средње школе „Краљ Петар I“ у оквиру које ћемо правити Дом за ученике, потом измена столарије у ОШ „Живко Томић“. Реконструкција свлачионица ФК „Карађорђе“ а после тога радиће се и трибине. На сеоском подручју нам је приоритет да урадимо спортске сале у селу Белосавци и Трнава, у наредне две године и да на тај начин обезбедимо деци простор али и одраслима“, навео је за ТопПрес председник Јовановић.

Јовановић очекује да ће се укинути забрана запошавања у јавном сектору, јер постоји потреба за запошљавање петоро младих, факултетски образованих људи из грађевинске струке, правници, економисти и архитекте.

Што се тиче водоснабдевања приметно је повећање за 15 одсто у потрошњи воде, а у 2020. години радиће се дубинска бушотина код Врела.

„Бушотина је дубине 130 метара и са њом би повећали капацитете воде у кризним периодима. Крак водоснабдевања ка индустријској зони према Крћевцу где се гради нова фабрика за прераду воћа и крак ка Божурњи насеље Клењак где први пут са водоводним цевима из Тополе прелазимо мост на Јасеници и идемо ка том делу Тополе. То је исто један велики пројекат вредан више од 30 милиона динара“, казао је Јовановић.

Локална самоуправа ће и у 2020. години наставити улагање у путну инфраструктуру на сеоском подручју где се очекује санација преко 15 нових путних праваца.

„Остало нам је из 2019. године да завршимо пут за Урошевиће у селу Жабаре и деоницу локалног пута Наталинци – Јунковац. Потом, крећемо Крћевац пут за Манојловиће, Клока, Липовац правац преко Карауле, Митровчић ка Милованчевићима, јер смо у овом селу радили канализацију па је доста оштећен асфалт и то ће се санирати. Винча, потез Ћумурана, Шаторња пут за гробље, Јарменовци“, рекао је председник Скупштине општине Топола.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola investicije planovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.207 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)