"Роксана" сорта кајсије изузетног квалитета 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
"Роксана" сорта кајсије изузетног квалитета
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
06.07.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Ових дана пољопривредни произвођачи кајсије кренули су са бербом сорте "Роксана", реч је о сорти која је новија

на нашим просторима и за коју се домаћини све чешће одлучују баш због низа позитивних особина којима се ова сорта одликује.

Наиме то је сорта која касније зри па је опасност од позних пролећних мразева знатно смањена него код раних сорти, поред тога плод је тежине око 80 грама што ову сорту сврстава у изузетно квалитетне сорте. Плод је са сунчане стране црвено обојен лако се одваја од коштице а месо је тврдо и укусно. Још једна од погодности ове сорте а за узгајиваче најважнија је што има добру пролазност на тржишту. Tражена је и ове године се плаћа по цени од 60 динара на откупу а план је да из складишта иде пут Русије државе која је љубитељ нашег воћа првенствено из села Винча.

Када се све стави на папир љубитељи ове воћне врсте су задовољни јер велика количина квалитетних плодова доносе солидну зараду.

Марија Лазаревић/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.267.549 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)