Ковачевић: Кружни ток до краја године 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ковачевић: Кружни ток до краја године
Trenutno na sajtu: 543       |       Podeli:
11.07.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Израда Плана детаљне регулације “Кружна раскрсница – Зантаски центар” према речима Дејана Ковачевића

је први корак онога што ће касније бити кружни ток код “Идеје”.

“ „После састанка са потпредседницом владе и министарком Зораном Михајиловић у Чачку, имајући у виду да се ради о регионалном путу, донели смо одлуку да се укине семафор код Занатског центра, да се уместо семафора уради кружна раскрсница која ће омогућити бољи проток возила. Ту и сада имамо проблеме када су велике гужве, у великим шпицевима са магистрале долази до загушења саобраћаја због семафора. Буквално возила остају на самој магистрали због затвореног семафора, пошто се дешава да црвено светло држи дуго због саме раскрснице, јел не може другачије да се програмира. Доношење овог Плана детаљне регулације је први корак којим ћемо предвидети саму кружну саобраћајницу. Упоредо са тим врши се израда пројекта и пројектне документације и ја се искрено надам да ћемо у овој грађевинској сезони успети да завршимо и радове и да ћемо до краја године добити кружни ток који ће нам умногоме олакшати кретање возила у том делу града“, изјавио је Ковачевић.

Поред овога, Ковачевић је на седници Општинског већа најавио и реконструкцију Железничке улице од компаније „Звезда - Хелиос“ до семафора код „Идеје“.

„Овај део улице је у јако лошем стању и више нема смисла крпити, већ тај део мора да се пресвуче новим застором асфалта. План нам је да то урадимо и у наставку Железничке улице у неком наредном периоду када се за то буду створили економски услови у буџет. Морамо да изградимо и мост у Луњевици јер прети да се уруши и угрожава домаћинства која га користе. Функционисање, живот и рад пет домаћинстава је доведено у питање“, нагласио је Ковачевић.

Божидар Вучетић, директор Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац известио је већнике да је то предузеће у претходном периоду поред куповине одређене механизације остварило добит у износу од двеста осамдесет седам хиљада динара. Председник Ковачевић је посебно похвалио рад овог предузећа.

„ Добит у овом износу је нешто што је остало као остварена добит предузећу и ми смо одлучили да се та добит упише као капитал предузећа. Та добит би била много већа да они нису куповали механизацију. Али ми инсистирамо на томе да Јавно предузеће за изградњу сваки месец купи нешто од механизације како би за кратко време могло да сервисира општину Горњи Милановац са свим потребама које ми имамо“ , рекао је Ковачевић.

Председник општине је још једном као битну чињеницу истакао да је одлука да се Јавно предузеће за изградњу остави да функционише и да се споји Јавним предузећем за путеве била добра одлука.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.150.396 посета
Тренутно на сајту: 544 посетилац(a)