Уз празничну вожњу спектакуларно обележен Божић у Чачку 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Уз празничну вожњу спектакуларно обележен Божић у Чачку
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
07.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Божић је на улицима Чачка прослављен уз традиционалну вожњу камионџија, мотириста, тракториста и фијакериста.

Уз звуке сирена поздравили су присутне Чачане, па је најрадоснији хришћански празник  у граду на Морави заиста изгледао спектакуларно.

У организацији грађана, Божићна вожња се одржава петнаест година уназад, али је због лоших временских услова често била мање посећена. Међутим, топло време које је послужило возаче, ове године је окупило преко стотину учесника.

Фото: Глас западне Србије

Крстомир Савковић Мишко из мото – клуба Манчула, већ тринаест година учествује у Божићној вожњи и каже да је крстарење улицама града са осталим учесницима невероватно искуство.

„Божићна вожња је наша традиција, јер поштујемо веровање да ако данас будемо возили да ћемо возити целе године, а то је нама најбитније. Прошле године смо имали проблеме са временским условима, али ове године Бог нас је погледао и омугућио диван дан за вожњу са пријатељима и колегама мотористима. Осећај је феноменалан, не може да се опише речима, већ само могу свима да препоручим који ове године нису учествовали, да то незаборавно искуство не пропусте следеће године“, кроз осмех изјавио је Савковић за ГЗС.

Фото: Глас западне Србије

Камионџије и тракторџије такође су продефиловале градом, гужва у саобраћају није сметала ником, а посебну пажњу као и сваке године привукли су фијакери  који се иначе не могу видети на улицима Чачка. Никола Митровић из хобија се бави узгојем коња, а фијакер традиционално „запреже“ за Божић.

„Сваке годиине за Божић се зна  да се у пола 12 окупљамо код ресторана Ловац и одатле крећемо у празничну вожњу. Желимо да бар на кратко вратимо дух старих времена кад су коњи били једино превозно средство. Вожњи се такође радују и деца, јер је то за њих непоновљиво искуство“, навео је Митровић.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.480.702 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)