Нова Србија: Владајућа коалиција губи компас 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Нова Србија: Владајућа коалиција губи компас
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
22.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Владајућа коалиција у Скупштини Града Чачка очигледно све више губи компас и наставља да срља из грешке у грешку, наводи

се у саопштењу Информативне службе ГрО НС Чачак.
Саопштење преносимо у целости:

„Најновија дешавања на локалној политичкој сцени нас уверавају у мишљењу да је ово чему последњих недеља присуствујемо почетак краја градске власти.

Сведоци смо последица неодговорне политике СНС-а и његових сателита у Јавној установи Зрачак, чији рад је такорећи паралисан, обзиром да та Јавна установа више нема ни директора, ни Управни одбор. Покушавајући да ’’силују’’ право и закон, напредњаци су дозволили да се Установа која окупља лица са посебним потребама доведе у ситуацију да нема законског заступника, па се поставља и питање на који начин Зрачак сада функционише у платном промету, како је исплаћена зарада запосленима, ко потписује документацију итд. Светло на крају тунела се не назире, јер властодршци сада желе да пренебрегну одлуке донете на Управном одбору Установе и да за в.д. директора предложе Скупштини Града досадашњу директорку Ангелину Мандић. Овакво поступање је противзаконито, пошто се као кандидат за директора мора појавити Весна Томљеновић, која је једина испунила услове конкурса.

Нови скандал у режији чачанске владајуће коалиције представља поништавање конкурса за избор директора у ЈКП Моравац из Мрчајеваца. Нико од четири кандидата за директора овог Јавног предузећа није добио од Комисије за избор директора писмени отправак одлуке, на основу чега би се видело шта конкретно недостаје од документације, нити такво образложење постоји у материјалу за предстојећу седницу Скупштине Града. Напротив, уручен им је само папир на коме пише да се конкурс поништава из разлога што ни један од кандидата није испунио конкурсне услове, али се из образложења Одлуке не види шта конкретно од докумената недостаје. Да апсурд буде већи, Градско веће је прихватило овакво правно неутемељено образложење председника Комисије Игора Кривокапића и конкурс поништило. Иначе, Кривокапић је широј јавности постао познат по недавној афери ’’Теткин потпорни зид’’, када се из петних жила, у својству поступајућег грађевинског инспектора, залагао за заташкавање афере и противзаконито покривање извршених радова од стране ЈП Градац. Подсећамо Кривокапића да је, на основу члана 219 а Кривичног законика Републике Србије, био у обавези да пријави одговорна лица због грађења без грађевинске дозволе, али, обзиром да то није учинио, стичу се услови да се против њега поднесе кривична пријава због непријављивања кривичног дела.

На жалост, сва је прилика да чачански СНС, заједно са остатком владајуће коалиције, чини све да идентичан сценарио какав смо видели у Зрачку сада примени и у Моравцу, а можда и у неким другим јавним предузећима и установама, о чему ће одборници Нове Србије на сутрашњој седници Скупштине Града обавестити јавнос.”

Информативна служба ГрО Нове Србије Чачак




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.113.769 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)