Светски дан јабуке у Библиотеци 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Светски дан јабуке у Библиотеци
Trenutno na sajtu: 802       |       Podeli:
20.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом Светског дана јабуке, у Градској библиотеци одржан је јавни час српског језика

и књижевности са ученицима 4. разреда ОШ „Др Драгиша Мишовић“. Са библиотекарима Дечијег одељења, Јеленом Дуковић и Маријаном Лазић, дружило се око 70 радозналих малишана.

На самом почетку програма, библиотекари су деци нагласили да је јабука једина воћка која има свој светски дан и да се он обележава 20. октобра. Дан јабуке у свету је први пут обележен 1990. године са циљем указивања на здравствени значај тог воћа и да би се истакле многобројне сорте јабуке.

Током дружења деца су била у прилици да чују да је пре једног века познати српски писац, Војислав Илић Млађи написао песму „Ево јабука“ у којој је набројао 90 сорти овог рајског воћа које од маја до краја новембра сазрева на тлу Србије.

Фото: Библиотека Чачак

И наши гости су били веома инспирисани темом којом смо се бавили, па су заједно са својим учитељицама Данијелом Минић, Јеленом Ивковић, Милком Ђуровић и библиотекаром Богданом Пауновићем осмислили интересантан програм посвећен Дану јабуке.

За крај дружења деца су одгледала и одслушала познату народну бајку „Златна јабука и девет пауница“, за коју је анимацију урадио Љубиша Ћирковић. Реч је о једној од наших најмаштовитијих бајки коју је као и већину српских народних бајки забележио Вук Стефановић Караџић.

Препуна Мала сала Дома културе и насмејана и радознала лица деце су учитељима и библиотекарима подстрек за даљи заједнички рад.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.052.179 посета
Тренутно на сајту: 802 посетилац(a)