У руднику Штаваљ испитивања се врше по наредби Тужилаштва за ратне злочине 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
У руднику Штаваљ испитивања се врше по наредби Тужилаштва за ратне злочине
Trenutno na sajtu: 517       |       Podeli:
24.05.2022 | 0 коментар(а)



Сјеница - У склопу активности Комисије за нестала лица Владе Републике Србије, 10. маја 2022. године започете су активности на претрази
У руднику Штаваљ испитивања се врше по наредби Тужилаштва за ратне злочине, Фото: РИНА

терена на локацији рудник Штаваљ, општина Сјеница, ради проналаска лица која се воде као нестала у вези са конфликтом на АП Косову и Метохији, преноси РИНА.

Ова локација је била предмет рада надлежних државних органа Републике Србије протеклих дванаест дана на основу наредбе Тужилаштва за ратне злочине.

Поред надлежних државних органа, судског и рударско-геолошког вештака из Републике Србије на локацији су били присутни и стручњаци ЕУЛЕКС, представници МКЦК, УНДП и Приштинске делегације Радне групе за нестала лица на АП КиМ у својству посматрача.

Завршетак активности на претрази терена, која је вршена у циљу утврђивања чињеничног стања у вези са наводима Приштинске делегације да су на наведеној локацији покопани посмртни остаци лица која се воде као нестала, планирана је у среду, 25. маја 2022. године. Тада ће изјаву за медије дати Вељко Одаловић, председник Комисије за нестала лица Владе Републике Србије и шеф Београдске делегације, и том приликом саопштити резултате претраге терена. Том приликом, медијима ће се обратити и Мартина Фава, председавајући Радне групе и Куштрим Гара, представник Приштинске делегације.

Спровођење активности на локацији рудник Штаваљ је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих али им се и шаље јасна порука о опредељењу надлежних органа Републике Србије за проверу сваке информације у циљу проналаска њихових најмилијих.

 

 

 

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.308.495 посета
Тренутно на сајту: 518 посетилац(a)