У руднику Штаваљ испитивања се врше по наредби Тужилаштва за ратне злочине 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
У руднику Штаваљ испитивања се врше по наредби Тужилаштва за ратне злочине
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
24.05.2022 | 0 коментар(а)



Сјеница - У склопу активности Комисије за нестала лица Владе Републике Србије, 10. маја 2022. године започете су активности на претрази
У руднику Штаваљ испитивања се врше по наредби Тужилаштва за ратне злочине, Фото: РИНА

терена на локацији рудник Штаваљ, општина Сјеница, ради проналаска лица која се воде као нестала у вези са конфликтом на АП Косову и Метохији, преноси РИНА.

Ова локација је била предмет рада надлежних државних органа Републике Србије протеклих дванаест дана на основу наредбе Тужилаштва за ратне злочине.

Поред надлежних државних органа, судског и рударско-геолошког вештака из Републике Србије на локацији су били присутни и стручњаци ЕУЛЕКС, представници МКЦК, УНДП и Приштинске делегације Радне групе за нестала лица на АП КиМ у својству посматрача.

Завршетак активности на претрази терена, која је вршена у циљу утврђивања чињеничног стања у вези са наводима Приштинске делегације да су на наведеној локацији покопани посмртни остаци лица која се воде као нестала, планирана је у среду, 25. маја 2022. године. Тада ће изјаву за медије дати Вељко Одаловић, председник Комисије за нестала лица Владе Републике Србије и шеф Београдске делегације, и том приликом саопштити резултате претраге терена. Том приликом, медијима ће се обратити и Мартина Фава, председавајући Радне групе и Куштрим Гара, представник Приштинске делегације.

Спровођење активности на локацији рудник Штаваљ је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих али им се и шаље јасна порука о опредељењу надлежних органа Републике Србије за проверу сваке информације у циљу проналаска њихових најмилијих.

 

 

 

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.457.842 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)