Превозник шаље комби са 20 места за 40 ученика, Гачевић: све ће ово решити следећа општинска власт 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Превозник шаље комби са 20 места за 40 ученика, Гачевић: све ће ово решити следећа општинска власт
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
14.01.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Средњошколци који свакодневно са Јабуке и из околних села одлазе на наставу

у Пријепоље, уредно су платили своје месечне аутобуске карте у износу од пет хиљада динара, међутим већ дуже време имају проблем са прибојским аутопревозником који шаље неадекватне аутобусе.

“Ово је страшни суд! Пошаљу минибус у који може да стане највише њих 20, а деце има око четрдесетак, плус људи који иду на посао у Пријепоље. Због тога пола њих остане напољу, јер возач неће да их прими. Паре су узели за месечне карте, ја имам двоје деце, дао сам по пет хиљада, а сад морам да додам још толико за такси или да плате карте у другом аутобусу”, казао је за Глас западне Србије Никола Зиндовић са Јабуке.

И Радош Томашевић такође је отац двоје средњошколаца који већ дужи временски период уместо аутобусом, у школу одлазе таксијем или пешке.

Превозник уместо великог аутобуса шаље минибус, фото: ГЗС

“Огорчен сам, деца се сналазе како знају да оду и да се врате из школе. Само да сте видели како је то било грозно јуче, кад је половина деце остала ван аутобуса јер им возач није дао да уђу. Ујуру има један минибус који вози основце до Сељашнице, али возачи не дају средњошколцима да уђу у њега и бар мало преполове гужву. А цела ситуација је још тежа с обзиром на временске прилике, снегови су овде велики а температура силази и испод 16 степени”, огорчен је Томашевић.

Међутим, надлежни у превозничкој фирми истичу да немају такве информације и да се превоз ђака одвија несметано.

“Тачно је да смо укинули велики аутобус у том правцу, који треба да иде до Бабина, јер је пут у катастрофалном стању и током ових зимских дана често непрочишћен. Велики аутобус не може да изађе до горе, сувише је ризично, зато смо одредили минибусеве и то по један за основце и средњошколце. Нико нам се није жалио да постоји проблем”, тврди диспечер Горан Гогић.

Родитељи ученика тврде да неће одустати од остваривања својих права и тим поводом су се обраћали и председнику општине Драгољубу Зиндовићу, како би им помогао да реше проблем са аутопревозником.

“Када смо позвали у општину, рекли су нам да нису надлежни за овог превозника и да они немају никакав уговор склопљен са њим”, истиче Никола Зиндовић.

Овај исказ потврдио је и члан општинског већа Милан Гачевић који каже да општина Пријепоље већ дужи низ година кубури са локалним превозом.

“Никакав уговор општина нема са тим превозником и ја лично имам сличан проблем. Ипак, уверен сам да ће следећа општинска и републичка власт значајно променити ситуацију у нашој општини и да ће се и овај проблем на много бољи начин решити. Тренутно, од нас у општини мало тога зависи, за већину ствари се пита Београд, од смећа па на даље”, закључио је већник Гачевић.

Недалеко од Бродарева аутобус прибојског превозника остао у квару, Фото: ПП Медиа

Иначе, ово није једини путни правац где постоји проблем са превозом ђака. Слична је ситуација и у Бродареву, до кога често и не стигну аутобуси, јер све чешће остају у квару.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje prevoz autobus prevoz djaci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.842.451 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)