Општина Прибој наставља конкретне мере у подстицању наталитета 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Општина Прибој наставља конкретне мере у подстицању наталитета
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
28.05.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Већници општине Прибој заседали су први пут после проглашења пандемије корона вируса,

јер су у међувремену седнице одржаване телефонским путем, наводи се на сајту општине Прибој.


Чланови Општинског већа прихватили су први ребаланс Буџета општине Прибој, у износу од 202.803.000,00 динара односно 15,6 одсто у односу на основну Одлуку, па сада Буџет Општине износи 1.495.321,000,00 динара. Повећање се у највећем делу односи на капиталне пројекте које финансира Република, а чија реализација је извесна у овој години. То су између осталог реконструкција и пренамена школе у Бучју, реконструкција градске пијаце у Старом Прибоју, реконструкција градске канализације, уређење пешачко-бициклистичке стазе у Старом Прибоју, изградња Спортско-рекреативне зоне на Бањи, постављање нове фасаде, столарије и кровног покривача на Дому културе, инвестициони радови на објектима ПУ „Невен“, уређење Жидовске градине, модернизација Општинске управе, организација јавног превоза, извођење јавних радова, помоћ развоју школског спорта.


Општина Прибој и даље предузима конкретне мере у подстицању наталитета, па је Општинско веће прихватило предлог одлуке о финансијској помоћи породици са децом. Тако ће локална самоуправа и даље једнократно исплаћивати 20 хиљада за прво, друго, четврто и свако наредно дете, а за свако треће дете породица ће бити помогнута са 50 хиљада динара.


Очување здраве животне средине, подизање еколошке свести, чист ваздух који удишемо и здрава вода коју пијемо, биће приоритети и овогодишњег Програма Општинског фонда за заштиту животне средине. Добра вест је и да уз постојеће мерне станице ваздуха, ускоро добијамо нових шест или чак дупло више, јер је уз квалитет битна и права и тачна информација о стању екологије, а значајна пажња и овога пута биће усмерена на едукацију и подизање еколошке свести грађана.


Прихваћен је и Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Прибој, који чини 83,9 хектара обрадивог пољопривредног земљишта и 2054,72 хектара осталог пољопривредног земљишта, које се може издавати у закуп заинтересованим пољопривредницима.


Чланови већа похвалили су Годишњи извештај о остваривању циљева уштеде енергије у јавним објектима, поготову у реконструисаним школама, новим котларницама на биомасу, где се дрвна сечка показала три пута јефтиније него мазут, а тек се значајне уштеде очекују реконструкцијом Дома културе, заменом ЛЕД сијалица у јавној расвети.
Прихваћен је и предлог Статута новоформираног Центра за развој услуга социјалне заштите, Извештај о раду Општинског правобранилаштва општине Прибој за 2019.годину, као и Извештај о раду Туристичке организације Прибој.


По речима већника, у области туризма резултати последњих година су заиста видљиви, остварена је и добра сарадња са ресорним министарством туризма, што је имало за резултат значајна улагања државе у многе пројекте, као што су Рибарско насеље на Потпећком језеру, обезбеђење ваучера за смештане капацитете у Прибојској Бањи, као и инвестиције чија реализација следи ових дана – реконструкција школе у Бучју или изградње стазе здравља у Старом Прибоју. Све повољнији туристички амбијент употпуниће и и хотел који се реконструише у старом граду са 4 звездице, као и један део који ће имати и свих 5 звездица.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


opstina priboj sednica vece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.115 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)