Вучић у Аранђеловцу: Чувајте своје другарство и другове 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић у Аранђеловцу: Чувајте своје другарство и другове
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
16.11.2017 | 0 коментар(а)



Аранђеловац - Александар Вучић замолио је данас ученике средње техницке школе "Милена Николић"

да добар људски однос одрже и сачувају га не само за укућане, него и за своје другове.

У тој се школи, наиме, недавно догодило вршњачко насиље, а Вучић је рекао да понекад није лоше да видимо колико нас то погоди, а ужасно је ономе коме се догоди.

"Немате довојно времена увек да разговарате с децом, друштвене мрезе и ријалити деци поручују да је све то у реду, али јасно је да морамо да разговарамо што више. Тек сам сад сазнао да су данас у разговору у учионици седели и жртва насиља и учесници, али сам им поручио да морају да рачунају на пријатеље и да их цувају, девојчице посебно", пренео је Вучић новинарима.

Како је рекао, верује да су ови дечаци и девојчице то разумели, а захвалан је и особљу школе, наставницима, психологу, људима клоји се боре за ту децу. "То се, иначе, дешава деци у школи, дешавало се генерацијама, и у мојој је тако било, али гледао сам статистике, не дешва се код нас онакво насиље као у неким другим земљама. Дивим се родитељима Биљане који су то успели да издрже гурајући ћерку. Зато сам и рекао кад год некоме нешто учините помислите да ли бисте волели да то неко вама приреди", поручио је.

Како је приметио, добро је што некада огољено о томе говоримо и то тако видимо, јер онда можемо да реагујемо и је онда порука да неко следећи коме би то пало на памет, одустане од покушаја да учини насиље.

Додао је да сада имамо по новом закону већу одговорност родитеља и наставника, али, како је поручио, пре свега свега морамо да разговарамо више међусобно. Зато, није лоше сто се из таквих случајева може предузети нешто у смислу превенције и додје се до казни за оне који су у насиљу, и то тако да нешто слично не смете да поновите.

"Молим вас зато да ту врсту доброг љзудског односа који сам осетио у разговору у овој школи сачувате не само за своју породицу него за своје другаре", рекао је Вучић и поручио ђацима школе да поздраве другаре и буду вредни и марљиви и "бићете много успешнији од нас".

 

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.253 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)