Дом за стара лица на Савинцу: Четири дана до пријема првих корисника 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Дом за стара лица на Савинцу: Четири дана до пријема првих корисника
Trenutno na sajtu: 576       |       Podeli:
09.09.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Дом за смештај одраслих и старих лица „Савинац“ који се налази у истоименом горњомилановачком селу,

од понедељка, 13.септембра, почеће са пријемом првих корисника.Попуњеност смештајног капацитета је већ сада преко 50 посто. Иако је већина пријављених са подручја општине Горњи Милановац, локација ове установе, на само два километра од ауто-пута „Милош Велики“, чини је приступачном и за становнике других градова у земљи.

Фото: ГМ Прес

Након уређења ентеријера и дворишта и завршетка осталих неопходних припрема,Дом за старе на Савинцу добио је и лиценцу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, па је све спремно за отварање прве установе овог типа на територији општине.

Фото: ГМ Прес

Већ је резервисано 25 места, а од понедељка ће се вршити пријем до 5 корисника дневно, којима су на избору собе, од једнокреветних до четворокреветних и на располагању два дневна боравка, по један на сваком спрату,као и пространа тераса.

Фото: ГМ Прес

Осим неопходне личне и медицинске документације, за пријем корисника је потребан и негативан ПЦР тест, који је, на основу потврде коју дом издаје, могуће урадити бесплатно.

Иван Стојановић, један од власника Дома, Фото: ГМ Прес

„Попуњеност капацитета,који је 55 места, износи тренутно око 60 посто.Цена смештаја се креће од 370 до 650 евра и формирамо је у сарадњи са социјалним радником и лекаром,на основу процене стања корисника”, каже Иван Стојановић, један од власника Дома „Савинац“.

Отварање дома обрадовало је и мештане којима се појавила могућност запослења,што и јесте била идеја власника Стојановића и Лазара Ђурковића када су нова радна места отворена.

„У почетку ће радити дванаест запослених, а биће их укупно осамнаест.Међу њима су директор, социјални радник, медицинске сестре,неговатељице, куварице, које ће припремати оброке према индивидуалним потребама корисника,затим лекар који ће два дана недељно бити присутан у дому.Имамо спремачице и домара који ће вршити контролу грејања и друге послове. Извршили смо већ пробе грејања, све функционише и спремамо се за зимску сезону.Активности ће организовати социјални радник, припремили смо филмове које ће наши корисници моћи да гледају, а за здравије смо планирали излете и ван Горњег Милановца.За услуге дома су тренутно заинтересовани људи са територије нашег града и из околине,а имамо и два повратника из иностранства. Очекујемо да ће до краја мецеца бити попуњено 90 посто капацитета”, рекао је Стојановић.

Посете породица корисницима биће организоване у складу са препорукама и важећим мерама заштите од корона вируса.Информације у вези са смештајем могу се пронаћи на Фацебоок и Инстаграм страници Дом за старе „Савинац“, као и на сајту који ће од данас бити активан.

 

 

 

ГЗС/ГМ Прес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dom za stare savinac otvaranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.321.027 посета
Тренутно на сајту: 577 посетилац(a)