У свим школским библиотекама у Ужицу одржана акција „Читајмо гласно“ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У свим школским библиотекама у Ужицу одржана акција „Читајмо гласно“
Trenutno na sajtu: 740       |       Podeli:
29.02.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Јуче је поводом Националног дана књиге у свим школским библиотекама у Ужицу

одржана акција под називом „Читајмо гласно“.

Школски библиотекари указују на важност читања и развијања читалачке писмености и културе, каже за ужичку ТВ 5 Ана Дуковић, библиотекар ОШ „Душан Јерковић“.

„Овом акцијом је један део био посвећен од стране наставника, који су ученицима представљали делове из својих омиљених књига, док је део акције посвећен и међувршњачкој едукацији“, рекла је Дуковић.

Она је истакла да ће ученици осмог разреда свим ученицима од првог до осмог, представити сајт  Дигитална антологија српске књижевности.

„То је сајт који је почео са радом 2009. године у сарадњи Учитељског факултета у Београду и компаније Мајкрософт и у коме се налази преко 100 значајних дела српске књижевности. Овај сајт је врло користан у случају недостатка лектире и свега онога што млади воле да читају“, објаснила је Дуковић.

Ученици који су у улози едукатора, читање виде као део најквалитетнијег времена које проводе, они својим примером подстичу окружење на развијање читалачке свести.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NACIONALNI DAN KNJIGE AKCIJA CITAJMO GLASNO UZICE BIBLIOTEKA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.287 посета
Тренутно на сајту: 741 посетилац(a)