Расуло у опозицији, нико ником не верује 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Расуло у опозицији, нико ником не верује
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
18.06.2022 | 0 коментар(а)



Сукоби унутар опозиције и тешке речи једних на рачун других не престају и практично више
Драган Ђилас и Вук Јеремић, фото: ГЗС

 нико никоме не верује!

У размени тешких речи и оптужби предњаче Странка слободе и правде Драгана Ðиласа и Народна странка Вука Јеремића. У Народној странци су још пре избора били незадовољни третманом и самовољом Драгана Ðиласа, који је сам доносио неке битне одлуке, каква је, на пример, била избор Здравка Поноша за кандидата коалиције на председничким изборима одржаним 3. априла.

Трзавице

Кулминација несугласица био је састанак Ðиласа и председника Александра Вучића. Из Јеремићеве странке су овај Ðиласов потез протумачили као издају, а посебно му је замерено што се ни са ким није консултовао пре одлуке да оде на састанак. Јеремић је тада рекао да коалиција Уједињени за победу Србије званично још постоји, али да би Вучићева одлука о понављању избора у Београду ставила тачку на њен даљи рад.

Ових дана је Ðилас рекао да ће убудуће пажљивије да бира партнере, наводећи да то убудуће сигурно неће бити Јеремићева странка. На оптужбе да је тројански коњ у опозицији, Ðилас је рекао да се више осећа као магарац.

Истовремено, несугласица има и унутар коалиције Морамо: Не давимо Београд је желео да присвоји жиг Морамо, али се на крају одрекао тога у корист целе коалиције, у којој су Небојша Зеленовић, Александар Јовановић Ћута и Скупштина слободне Србије, а који су ових дана формирали покрет Заједно. Из коалиције Морамо су, иначе, такође били незадовољни Ðиласовим поступцима, оптужујући да га пружа сламку спаса актуелној власти.

Коментаришући односе унутар опозиције, Биљана Стојковић из покрета Заједно каже за Курир да ситуација унутар опозиције јесте комплексна и да неки вид комуникације постоји, али да је то недовољно.

- Што се коалиције Морамо тиче, наша комуникација је интензивна, а сарадња на веома високом нивоу. Договор је да наступамо у две колоне, али то свакако неће угрозити саму коалицију - истакла је Стојковићева.

Она каже да комуникација с другим опозиционим странкама постоји, али да она није интензивна.

- Сматрам да они прво морају да среде своје односе, па тек онда да се види какви су исходи све могући. Када кажем они, мислим на Уједињену опозицију, која је на изборе изашла у том формату - објашњава Стојковићева и додаје да не зна, с обзиром на несугласице и све што је у последње време изречено, да ли ће странке које чине ову коалицију успети да превазиђу проблеме и постигну некакав договор о сарадњи.

Здравко Понош признао: Саветује ме владика Григорије

Здравко Понош, који је био председнички кандидат коалиције Уједињени за победу Србије, открио је да се саветује с владиком Григоријем о политичким темама и о томе куда би Србија требало да иде и где треба да се нађе за 20 година. Гостујући на ТВ Нова С, он је рекао да ће основати политичку организацију и да ће то бити покрет, а не странка.

- Постоји простор који је политички непопуњен и зато сам решио да оснујем покрет јер је то много лакше од формирања политичке странке - рекао је Понош и додао да ће оријентација његовог покрета бити залагање за чланство Србије у ЕУ.

Штете само себи

Политички аналитичар Бранко Радун каже да међусобним нападима опозиција штети искључиво самој себи.

- Они код народа остављају утисак неспособних људи. Ако не могу између себе да постигну некакав договор, да остваре макар минималну сарадњу, како ће водити државу? Тако људи размишљају. Нема ту неке велике филозофије. Све је једноставно - објашњава Радун.

Додаје да је постизање компромиса главна политичка вештина:

- Ко то не уме, тешко да ће икад остварити значајнији резултат.

 

 

Kурир / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ОПОЗИЦИЈА РАСУЛО

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.233.295 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)