Нико ме није питао: Јоловић није обавестио јавност, иако је два месеца знао за загађење реке 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Нико ме није питао: Јоловић није обавестио јавност, иако је два месеца знао за загађење реке
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
07.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Начелник Моравичког округа у Чачку Слободан Јоловић сазвао је за данас конференцију за штампу због једне актуелне теме, појаве нафтне мрље

у реци Западна Морава, која је према његовим речима, више исполитизована.

„Инспекције су одговорно радиле свој посао и три инспекцијске службе дошле су до резултата да је компанија Слобода загађивач Мораве и о томе су обавестиле странке у поступку и Министарство одбране. Цео даљи поступак је надлежност овог министарства у складу са чланом 61д. Закона о заштити животне средине и члану 16. Закона о одбрани”, казао је Јоловић.

Одговарајући на питање новинара, зашто се огласио тек након два месеца ако је знао да је Слобода загађивач, Јоловић је одговорио да га нико није питао све до тренутка када је гостовао у једној телевизијској емисији. Поставља се питање, зашто начелник није обавестио јавност саопштењем као увек до сада, него је чекао гостовање на Лав телевизији?

Ко је дужан да обавести грађане када се догоди таква ситуација, у којој велики број грађана може имати последице по здравље, он је казао да не зна. Занимљиво је, да начелник није осећао потребу све до поменутог гостовања у емисији да саопшти грађанима такву информацију иако је по функцији начелник округа и координатор инспекција на том подручју.

Такође, никоме од присутних новинара није показан документ у којем децидно стоји да је компанија „Слобода” загађивач. Поставља се питање како су инспекцијске службе дошле до закључка да нафтна мрља долази баш из овог предузећа ако нису биле у ситуацији, како су казали, да уђу у круг ове фабрике јер је то надлежност министарства? До закључка се вероватно стигло мерењем квалитета воде у реци Лупњачи испод и изнад „Слободе”.

Конференцији за медије присуствовале су Републичка инспекторка за заштиту животне средине Љиљана Рујевић и Начелница центра за хигијену и хуману екологију ЗЗЈЗ Чачак др Милка Левајац.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SlobodanJolovic konferencija Morava Sloboda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.263.604 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)