Владика Атанасије: Корона вирус лекција из које човек треба да изађе мудрији, Христа дочекујемо дубоко загледани у наша срца 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Владика Атанасије: Корона вирус лекција из које човек треба да изађе мудрији, Христа дочекујемо дубоко загледани у наша срца
Trenutno na sajtu: 717       |       Podeli:
05.01.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Владика милешевски Атанасије честитао је Божић свим православним верницима
Епископ милешевски Атанасије, фото: ГЗС

истичући да у право време дочекујемо небеског госта, јер нас је пандемија корона вируса више него икада натерала да се дубље загледамо у наша срца.

„Цело човечанство у ово време пролази кроз велика страдања али и велико понижење јер је вирус корона велико зло, међутим, катастрофалне последице јесу нешто из чега ћемо изаћи, уверен сам, много паметнији и мудрији. Ово је нешто што ће на крају крајева ојачати људску заједницу”, казао је епископ милешевски Атанасије у својој божићној посланици.

Он је истакао да сви ми пролазећи кроз ову катастрофу улазимо у једну неизмерну димензију радости, дочекујући рођење сина божијега који управо зато и долази, да би поправио, унапредио и усавршио своју творевину али и да би поправио односе између бога и човека и оно што се искварило у човеку самом као и у међуљудским односима.

„Сам човек се показао неуспешним а бог у својој љубави том свом неуспелом ђаку опет долази да покаже пут и сваке године то чини рађајући се. Овогодишњи Божић дочекујемо размишљајући о смислу божијег доласка, истичемо и подсећамо се на то да том драгом госту кога очекујемо, да све спољашње околности не праве непремостиву препреку, јер он човека посећује тамо где је човек најдубљи, у његовом срцу, јер се из човековог срца покреће и развија све”, рекао је владика Атанасије.

У својој посланици Епископ милешевски каже да је лекција ове болести кроз коју пролази човечанство, неопходност да се човек поново окрене оном што је најбитније и најважније.

„То је живот вечни који имамо као дар од бога који одржавамо у заједници са богом и једних са другима и не само да овај празник Божић можемо смисленије да прослављамо, већ и да унапређујемо све путеве људског живота”.

Владика Атанасије је поручио верном народу да овај Божић треба да прославе у већој љубави и радости, и да морају да унапреде однос са богом и али и са људима.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje episkop milesevski atanasije bozicna poslanica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.060.679 посета
Тренутно на сајту: 718 посетилац(a)