Брнабић: У Србији нема објективног новинарства 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Брнабић: У Србији нема објективног новинарства
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
11.10.2017 | 0 коментар(а)



Премијерка Ана Брнабић изјавила је пред Европским парламентом у Бриселу да у Србији нема објективног

новинарства, јер је јако мало објективних новинара.

Она је у расправи у Спољнополитичком одбору ЕП и на поруке неких посланика да је "веома забрињавајуће питање слободе медија", одговорила да "питање истраживачког новинарства јесте крајње важно", преноси Бета.

- Веома сам отворена за расправу о томе и да бисмо били савршено поштени, ја мислим, а то сам рекла организацијама цивилног друштва, новинарима и кажем вама сада да не видим, да нема истраживачког новинарства у Србији", рекла је она и додала да, сада има недостатка истраживачког новинарства, али не зато што то гуши влада, већ га нема, јер нема објективног новинарства у Србији, односно јако је мало објективних новинара.

"Видимо пре да има неких који су веома наклоњени влади, односно медија који су јако против владе. Али постоје медији који су против владе и могу слободно да кажу шта мисле на темељу чињеница или на темељу онога што нису чињенице", подвукла је премијерка.

Како наводи Бета премијерја је навела"сви недељници у Србији су потпуно против владе, против председника, а од дневника су то три који су против владе, а бар два потпуно против владе, а један од њих је, рекла бих, мање или више објективан".

"Видели смо", истакла је председница српске владе, "интересантан случај локалног медија Новине врањске", уз тврдњу да су те новине затворене јер их влада није помогла.

"Те новине су биле критички настројене према влади, нису имале новца и затворене су", рекла је она.

"Ја сам", рекла је Ана Брнабић, "посебно од Министарства културе затражила извештај о том према влади критичком, што је у реду, медију, и у само 2017. је тај медиј добио од владе, будући да независна комисија Министарства културе издваја новац за пројекте, за своје пројекте више новца него за рецимо пет година између 2008. и 2012."

"Кад сам ја изнела те податке", приметила је она, "опозиција је рекла: У реду, али остали су добили више".

"Ја сам отворена да разговарам о томе да то боље разумем и да се види да ли ту заиста има нечега", закључила је Брнабићева.

Извор: Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.385.046 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)