После 40 година пут стигао у Горњи Дубац 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
После 40 година пут стигао у Горњи Дубац
Trenutno na sajtu: 495       |       Podeli:
24.08.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Мештанима Горњег Дупца, после готово 40 година асфалтиран је пут кроз

село дуг више од осам километара. Село је ове године претрпело велике штете од града, а мештани кажу да ће им уз нови пут и те муке брже проћи.

Први километар асфалта прославио се како доликује у овим крајевима. На весељу уз богату трпезу, окупило се цело село.

"Ово је за село од изузетног значаја, за омладину, за све становнике овог места", каже Маријана Калајџић из Горњег Дупца.

"Пут смо чекали четрдесет година. Ово нам је сад излаз у свет. Била је катастрофа од пута, више није могло да се пролази, па је постојала претња да се обустави путнички саобраћај и аутобуске линије", каже Југослав Петровић из Савета МЗ Горњи Дубац.

До планинског Горњег Дупца, смештеног на обронцима Чемерна и 900 метара надморске висине тешко се стизало, нарочито зими. Реконстриукција комплетног општинског пута првог реда од Вучковице преко Глога до Горњег Дупца, почела је пре нешто више од три године тада је асфалтирано око 3, 5 км. Новца за даље није било. Ове године је, ипак другачија слика.

"Ово је један веома захтеван пут за рад због великих успона и ошећења на самом коловозу. За реконструкцију овог путног правца издвојено је око педесет милиона динара.Општина до сада није могла одједном толика средства да издвоји, али захваљујући разумевању Путева Србије и Владе Републике Србије, успели смо да добијемо тај новац да реконструишемо целокупну дужину овог путног правца", каже Милија Миленковић директор ЈП "Драгачево путеви".

"Ова деоница пута повезује три месне заједнице Вучковицу, Глог и Горњи Дубац. Ово је општински пут првога реда који наставља преко Лисе ка Ивањици. Поред локалног саобраћаја, овим путним правцем свакодневно саобраћа аутобуска линија. Наравно, ово је показатељ мештанима да локална самоуправа и држава Република Србија брину о њима и знак да треба да остану на својим огњиштима", објашњава Миливоје Доловић председник Општине Лучани.

 

Радио Д / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani gornji dubac put asfaltiranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.170.298 посета
Тренутно на сајту: 495 посетилац(a)