Трактори стари преко три деценије крстаре српским путевима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Трактори стари преко три деценије крстаре српским путевима
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
20.02.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Топло време на сеоске путеве већ је измамило тракторе и друге пољопривредне машине.
Фото: РИНА

Година њихове производње код већине власника поприлично је дискутабилна јер скоро сви, исти трактор возе и по неколико деценија, а то итекако може да утиче на безбедност у саобраћају.

„Највећи проблем може се створити током ноћне вожње кад се неки трактори због неисправне сигнализације уопште не виде на путевима, возачи их сустигну, касно их виде и зато често зна доћи до саобраћајних удеса”, прича Радисав Рацковић.

Иако се труде да своје машине одржавају у исправном стању, чести кварови су неизбежни и власници се сналазе на различите начине. Бранислав Жижовић из Леушића има најмлађи трактор у селу, али и он је стар скоро 30 година.

„Најбитније је да трактор има добре кочнице и исправну сигнализацију, о томе највише водимо рачуна. Ни ја, али ни моје комшије никад са трактором не идемо до града, већ само до њива које су удаљене максимално два километра од наших кућа. Не играмо се са безбедношћу у саобраћају и зато водимо рачуна о свим детаљима”, каже за РИНУ Драгослав, који је више времена провео за тракторским него за воланом на аутомобилу.

Свакако, мука и једних и других возача јесте застарелост ових пољопривредних машина. Цена нових трактора понекад се мери и десетинама хиљада евра и зато можда једино решење јесу субвенције које држава даје за куповину нових трактора, јер неколико пољопривредника сувоборксог краја управо на овај начин је обновило свој возни парк.

 

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TRAKTORI KRSTARE SRPSKI PUTEVI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.450.020 посета
Тренутно на сајту: 473 посетилац(a)