Дом Величића прогутала ватрена стихија 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Дом Величића прогутала ватрена стихија
Trenutno na sajtu: 501       |       Podeli:
24.12.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Породична кућа Драгослава Величића из села Каона код Лучана изгорела је у страховитом пожару,



а ватрена стихија однела је све - од зидова, прозора и намештаја, до деценија мукотрпног рада уложеног у њу. Страдала је и столарска радионица, која је била једини извор прихода за Драгослава и његову незапослену супругу. Тако је Величићима остала само неописива туга због губитка који их је задесио почетком децембра.

Пожар је уништио све оно што су ово двоје вредних људи годинама стицали: цео стамбени простор, покућство као и столарска радња са свим машинама и алатима. Све се десило кобне ноћи између 2. и 3. децембра ,када су их из сна пробудили јак дим и пуцкетање.

Све што им је остало је неколико оваца које ова породица узгаја за свој потребе. Све друго прогутал ај еватревна стихија.Тако су Величићи, којк иимајуи две одрасле ћерке, остали без хикаквиох средстава за живот. Имају само горчину, тугу и сузе.

Пера Величић, фото: ГЗС

„Улагали смо годинама све у кућу и све је нестало у трену. И сада све морамо из почетка.Ништа није остало, ни трага од радионице од које смо живели, све је отишло и где ћемо сада...”кроз сузе говори Пера Величић.

Једино добро у овој несрећа донела јесте да нема повређених и да су сачувани људски живот.

Тачан узрок пожара, није познат . А четири деценије мукотрпног рада нестале се у непуна два сата. И на прагу 70-е године Дагослав мора да крене из почетка.

 Драгослав Величић, фото: ГЗС

„Ја сам зарадио поштено све и сада у 70-ој години морам поново да кућим.Све је отишло, и намештај и ствари , одећа, документација, ништа више немамо”, каже Драгослав Величић.

Надамо се да још увек има хуманости у људским срцима, да ће осмех победити сузе. И да сви који учине добро и помогну овој унесрећеној породици,имаће разлог да буду поносни. И да срећу уселе у нови дом породице Величић.

Прилог емитован у емисији Пулс Србије, Тв Курир и Националном дневнику ТВ Пинк:

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Dom Velicica izgoreo u pozaru izgorela stolarska radionica selo kaona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.229.900 посета
Тренутно на сајту: 501 посетилац(a)