За развој задругарства у 2021. години 500 милиона динара бесповратно 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
За развој задругарства у 2021. години 500 милиона динара бесповратно
Trenutno na sajtu: 896       |       Podeli:
11.02.2021 | 0 коментар(а)



Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да је усвојен нови програм подршке задругама за 2021. годину и истовремено позвао
За развој задругарства у 2021. години 500 милиона динара бесповратно, Фото: ГЗС

задругаре да се припреме.

За те намене издвојено је 500 милиона динара, старе задруге могу да рачунају на помоћ до 15 милиона, а нове на износ до 7,5 милиона динара.
„Програм је ту, сада је све на локалним самоуправама и задругарима“ – рекао је Кркобабић.
Влада Републике Србије на седници 4. фебруара 2021. године усвојила је Програм подршке развоју задругарства доделом бесповратних средстава за унапређење пословања и технолошки развој задруга на читавој територији Републике Србије.

То је први у низу програма за побољшање услова живота и рада на селу које ће у току ове године спроводити Министарство за бригу о селу.

Програм подршке задругама практично представља наставак успешно реализованог пројекта популарно названог „500 задруга у 500 села“, у оквиру кога је са чак 1,7 милијарди динара подржан рад 152 земљорадничке и пољопривредне задруге.
Ове године за унапређење рада задругама предвиђено је чак 500 милиона динара које ће бити додељени у току 2021. године.
Приоритет остају југ Србије, неразвијена, мање развијена и девастирана подручја, као подручја којима је највише потребна брига државе, али ће се приликом одлучивања о додели финансијских подстицаја водити рачуна о заступљености читаве територије.

Партнер у изради и реализацији програма је, као и до сада, Академијски одбор за село САНУ, предвођен председником академиком Драганом Шкорићем, а окосницу сарадње са Министарством чиниће едукација, трансфер знања и нових технологија, како би се земљорадничке и пољопривредне задруге у Србији у свом пословању приближиле онима у Европској Унији, биле адекватно позициониране на домаћем, али и конкурентне на страним тржиштима, у чему ће Академијски одбор за село имати кључну улогу.

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZADRUGARSTVO KRKOBABIC SREDSTVA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.034.959 посета
Тренутно на сајту: 898 посетилац(a)