Митровић: Пронашли смо Сергија у јаворском потоку и збринули човека, даћемо му шансу за нови живот 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Митровић: Пронашли смо Сергија у јаворском потоку и збринули човека, даћемо му шансу за нови живот
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
22.11.2021 | 1 коментар(а)



Ивањица - Драган Брадић Сергије (1967) избављен је из јаворског потока и земунице у којој је провео више
Драган Брадић Сергије, фото: ГЗС

од шест месеци. Где живи овај Јаворац случајно је открио Драган Стаменић, који је кресао трасу далековода кроз густу шуму.

,,Осетио сам мирис дима и кад сам сам кренуо у том правцу, испод једне букове извале угледао сам ватру и земуницу покривену целофаном. Остао сам у шоку када сам угледао Сергија, човека кога одлично познајем и којег сам често виђао у надници. Нико живи није знао да он нема крова над главом и да спава усред шуме у земуници. Он је то вероватно крио, а ја га знам као човека који је свима помагао, куповао је печурке по Јавору имао је пара много. Свима је давао и пропао вероватно. Знам да је био по ратишту од Босне до Косова, последњи пут вратио се са Кошара рањен” - прича Стаменић за ГЗС.

Фото: ГЗС 

Драган је месецима ноћевао у импровизованој земуници, коју је сам направио. Преживљавао је од хране коју нађе у природи, печурака, боровница и дивљих јагода.

,,Нисам имао куд. Остао сам без куће и земље. А радио сам као црнац, издржавао оца и мајку. Косио сам ручно по четрес` коса ливаде. Али остао сам без ичега, било ме је срамота да тражим помоћ од било кога, склонио сам се овде и мучим своју муку. Али готов сам, осећам да ми се ближи крај, снег ме жива затећи неће. Пет дана хлеба нисам видео , вечера су ми две печене јабуке. Јуче сам ручао један компир и то је све. Ложим ватру по сву ноћ да отерам медведе и да се мало угрејем ” - испричао је Драган недавно за Глас западне Србије, у разговору са аутором емисије „Нећете веровати” Гвозденом Николићем, првим новинаром који је дошао до овог усамљеног човека.

Након што је јавност узнемирила вест о „човеку из шуме”, реаговала је управа општине Ивањица. Председник општине Момчило Митровић, као и Драганове комшије, сазнали су из медија да Драган спава у планини.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић, фото: ГЗС 

,,Исте ноћи смо отишли на Јавор и убедили га да крене са нама. Сместио сам га у интернат, позвао лекаре да га прегледају и виде како стоји здраствено. Био је видно исцрпљен, једва се кретао. Све смо предузели да помогнемо и да га збринемо . Много часних људи нам се јавило да помогне и урадићемо све што можемо за овог човека. Он има велику шансу да почне нови живот, помоћићемо му у томе” - рекао је Митровић за ГЗС.

Вечерас у Дневнику западне Србије емитоваћемо нови прилог о Брадићу, где је сада и како се осећа после свега.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sergije suma ivanjica mitrovic zbrinuli

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Mile

    Sevap je poboci coveku u nevolji,on Nije zasluzijo to damu se Desi gdeje drzava damu pomogne za kojuju je krv prolivo na ratistu



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.480.933 посета
    Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)