Држава мора осигурати безбедност жртвама породичног насиља 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Држава мора осигурати безбедност жртвама породичног насиља
Trenutno na sajtu: 632       |       Podeli:
29.10.2019 | 0 коментар(а)



Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је,
Фото: РИНА

приликом посете Сигурној кући у Београду, да држава мора осигурати безбедност женама жртвама породичног насиља, али им и помоћи да се економски осамостале.

"Задатак Министарства унутрашњих послова је да осигура безбедност жртвама породичног насиља и да осигура да насилници заврше у рукама правде. Полиција ће увек бити поуздан ослонац и штићеницама Сигурне куће и свим жртвама насиља у породици и учиниће све да их заштити, али уз њих мора чврсто стати наше целокупно друштво. Жртве морају знати да насиље није само њихов проблем и само њихова брига, већ проблем свих нас, од којег нико не окреће главу", рекао је Стефановић, поручујући да се у борбу против насиља мора укључити целокупно друштво, пружити подршка жртвама и помоћи да њихов живот буде лакши.

Стефановић се захвалио, након разговора са штићеницама Сигурне куће којима је уручио пригодне поклоне, Привредној комори Србије која је прихватила иницијативу Министарства унутрашњих послова да се организују едукације за жене које бораве у Сигурној кући како би се оснажиле да добију посао и самостално наставе живот, саопштио је МУП.

Директорка Сектора предузетништва у Привредној комори Бранислава Симанић истакла је да ће наведене едукације помоћи економском осамостаљивању штићеница Сигурне куће:

"У наредних месец дана, сваког викенда, њима ће бити организоване радионице на различите теме у циљу њиховог економског оснаживања, јер само жене које су економски оснажене могу да донесу одлуке о свом животу и да кажу одлучно ’стоп насиљу’."

Симанићева је истакла да ће жене имати прилику да науче како да управљају личним финансијама, да започну сопствени посао, да користе технике комуникације, рачунаре, да науче енглески језик...

Координаторка Саветовалишта против насиља у породици Весна Станојевић нагласила је да је циљ Сигурне куће да се жене оснаже, едукују и запосле како би могле да наставе да живе самостално са својом децом.

"За нас је веома значајно што се води рачуна о женама у Сигурној кући, да им се омогући што бољи боравак овде и што лаши излазак одавде, тако да оду са вером у себе и надом у бољи живот. Наш циљ је да се оне едукују, запосле и могу да наставе да живе самостално са својом децом далеко од насиља које су годинама трпеле ", рекла је Станојевићева.

Глас западне Србије / РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sigiurnost zenama zrtve nasilja osiguranje drzava stefanovic ministar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.398.441 посета
Тренутно на сајту: 632 посетилац(a)