На Рибничком језеру у плану изградња луксузног комплекса у ком ће се налазити и реномиране клинике 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
На Рибничком језеру у плану изградња луксузног комплекса у ком ће се налазити и реномиране клинике
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
20.02.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина – Туристичка атракција на Златибору, Голд Гондола, премашила је сва очекивања

локалне самоуправе, па уколико се заинтересованост посетилаца за вожњу настави овим темпом, претпостваља се да ће улагања од 13, 5 милиона вера бити исплаћена за само једну годину, а прва пројекција је предвиђала да је потребно око 10. Међутим, бенефити су вишеструки, а осетиће их и мештани јер је цена земљшита на овој локацији практично дуплирана.

Срце Голд Гондоле налази се на Рибничким језеру, ту је постављена и међустаница где путници могу да изађу, или да се укрцају на пут до врха Торника. У овој природној оази, која се налази на 1000 метара надморске висине биће изграђен туристички комплекс назван „Златни град“, намењен здравственом и спортско - рекреативном туризму.

Комплекс ће се простирати на 200 хектара, фото: РИНА

"Желимо да да растеретимо сам центар Златибора и стварањем новог амбијента, туристима дамо више могућности. За туристе који уживају у скупоценим хотелима и садржајима, биће доступни голф и спортски терени, као и спортска хала, али оно што нас посебно радује јесу здравствене клинике и то је један потпуно нови вид туризма на Златибору. На овом месту неће постојати могућности индивидуалне градње, већ ће се искључиво фрадити туристички објекти савремене и модерне градње за све туристе који долазе првенствено да се здравствено опораве", изјавио је за РИНУ, Милан Стаматовић председник општине Чајетина.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, Фото: РИНА

Градња "Златног града" изводиће се у три фазе и простираће се на око 200 хектара, а већ у наредној години очекује се да буду изграђени први објекти на локацији око Рибничког језера. Истакнут као центар луксузног, спортског и здравственог туризма у овом комплексу налазиће се и реномиране клинике пластичне хирургије.

"Знамо да је естетска хирургија последњих година изузетно популарна у Србији и зато ће у том новоизграђеном комплексу бити и њихови центри. Посетиоци који долазе на одмор могу максимално да се посвете себи, свом физичком изгледу, али и да буду на Златибору током евентуалног опоравка. Ми већ сада радимо инфраструктурне пројекте на потезу међустанице и развоју пратећих садржаја. То је нешто што је тренд у свету и сигурно нам треба како би додатно употпунили туристичку понуду", рекао је Стаматовић.

Рибничко језеро сада служи за водоснабдевање мештана, али локална самоуправа ради на обезбеђивању алтернативних извора водоснабдевања житеља Чајетине, а опција је изградња новог Сушичког водовода.

 


РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor zlatni grad estetska hirurgija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.742.946 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)