Бесповратна средства за покретање сопственог бизниса 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Бесповратна средства за покретање сопственог бизниса
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
04.10.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – У просторијама Националне службе за запошљавање, Филијала Пријепоље,

данас су уручени уговори незапосленим лицима којима је одобрена субвенција за самозапошљавање по закљученом Споразуму о уређењу међусобних права и обавеза за реализацију Локалног акционог плана запошљавања за 2019. годину.

Ова субвенција намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање и имају завршену обуку за развој предузетништва и желе да отпочну самостални бизнис.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200 хиљада динара, односно 220 хиљада у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240 хиљада за незапослене особе са инвалидитетом.

Уговоре је уручила директорка пријепољске филијале НСЗ Ана Пејовић која је истакла да су средства из ове субвенције бесповратна, уколико се испуни уговорена обавеза.

“Кроз програме и мере активне политике запошљавања помогнуто је запошљавање око 630 лица за шта је до сада издвојено око 118 милиона динара. Поред ове мере, заједно са општином Пријепоље НСЗ је реализовала и програме јавних радова и програм субвенције послодавцима за запошљавање из категорије теже запошљивих категорија. Сви они који су желели и који су аплицирали по овим програмима су добили субвенције, што значи да нема нерешених захтева”, казала је Пејовић.

Директорка НСЗ - филијала Пријепоље Ана Пејовић, фото: ГЗС

За Миодрага Кубуровића који је покренуо производњу столарије и других елемената од дрвета, ова субвенција је од великог значаја.

“Средства ћу уложити у куповину дрвета за потребе овог посла. Ова средства за сваког почетника значе много јер је сваки почетак тежак”, каже он.

Весна Рвовић бави се производњом намештаја од ратана. Средства ће уложити у набавку материјала који је прилично скуп, а у плану јој је и запошљавање радника и проширење производње јер је како тврди потражња за овим намештајем веома велика.

Уручењу уговора присуствовали су и заменик председника општине Пријепоље Станко Кијановић и члан општинског већа Едиб Кајевић.

Фото: ГЗС

Према речима заменика председника општине Станка Кијановића локална самоуправа је у претходне три године уложила значајна средства за радно ангажовање лица са територије општине Пријепоље, а очекивања су да ће се са овом праксом наставити и у следећој години.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE NSZ. SUBVENCIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.886.542 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)