ЧАЧАК - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
ЧАЧАК - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
15.11.2012 | 0 коментар(а)



Данас је у великом амфитеатру на Факултету техничких наука у Чачку одржана свечана академија поводом Дана факултета и обележавања 37 година рада, на којој су промовисани дипломирани студенти основних, мастер и магистарских студија, а најбољу од њих су награђени.



У присуству градоначелника, свештенства, представника министарстава, јавних предузећа и установа, и предузетника, декан Факултета техничких наука, Јерослав Живанић промовисао је 303 дипломирана студента основних студија, који су високо образовање завршили у школској 2011/2012. години, 5 кандидата који су стекли академско звање магистра и 94 дипломирана судента мастер студија. Седморо најуспешнијих студената у генерацији награђено је из Фонда „Миливоје Урошевић“ наградама које се традиционално уручују најбољим студентима. У протеклој школској години 2 кандидата су су стекла звање доктора наука на овом факултету, а они ће бити промовисани на Универзитету у Крагујевцу. Осим студената награђени су традиционално и поједини пензионисани професори.

„Факултет техничких наука допринео је да Чачак буде регион знања“, рекао је Живанић на отварању академије, и истакао да факултет предузима конкретне мере како би се прилагодио европским стандардима и стремљењима у области високог школства, кроз реформу студијских програма и унапређење простора и опреме. „План за будућност подразумева даљи развој образовне и научно-истраживачке делатности, кроз праћење модерних тенденција и нових технологија у свету, али и кроз сопствено стварање иновација, иако је то тешко“, додао је декан, нагласивши да је један од циљева и то да факултет у Чачку буде међу првима на крагујевачком универзитету и читавој држави.

Бранислав Јеремић, проректор Универзитета у Крагујевцу, изјавио је да 37 година постојања Факултета техничких наука у Чачку представљају пут успеха. „Данас, у време кризе, тешко се долази до доброг кадра, а носиоци диплома техничких наука својим знањем могу помоћи да се криза превазиђе“, навео је он. Нагласио је да Факултет техничких наука у Чачку представља један од стубова крагујевачког универзитета, будући да има највише студијских приграма.

„Дипломци овог факултета на прави начин представљају наш град, и препознатљиви су у привреди Србије“, рекао је градоначелник Чачка Војислав Илић који је присуствовао свечаности, а Проф др Зоран Лазаревић, у име декана Електротехничког факултета у Београду поклонио је уметничку слику факултету у Чачку.

Студент генерације је Годрана Рендулић, дипломирани инжењер за индустријски менаџмент. Она је истакла да и поред своје диплом еи успеха и даље нема запослење, и да јој је основни циљ проналажење посла и наставак даљег школовања.

Иначе, ова високошколска установа основана је 1975. године, као Педагошко-технички факултет, са смеровима који су образовали будуће професоре машинства, електротехнике и техничког образовања. Образовна делатност је проширена 1982. године, када се почело са школовањем дипломираних инжењера машинства и електротехнике. Факултет се развијао у складу са променама у привредном окружењу, а стални научно-истраживачки рад и унапређење студијских програма били су разлог да ова образовно-научна установа 1986. године промени назив у Технички факултет Чачак. У овој установи, за непуне 4 деценије постојања дипломирао је 3991 студент, 157 мастера, 129 магистара, 34 специјалисте и 56 доктора наука.

 

ИЗВОР: ЧАЧАК ПРЕС – ГЛАС ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.404 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)