Расписан конкурс за 16. Међународни бијенале уметности минијатуре 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Расписан конкурс за 16. Међународни бијенале уметности минијатуре
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
01.09.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Културни центар Горњи Милановац расписао је конкурс за учешће на 16. Међународном бијеналу уметности минијатуре.

Отварање изложбе је предвиђено за 23. април 2022. године. Рок за достављање радова је 31. октобар 2021. године. Место отварања је Модерна галерија Културног центра, а поставка ће трајати најмање два месеца.
Конкурс је отворен за све пунолетне који се баве уметничком делатношћу и који прихватају услове учешћа. Уметници задржавају потпуну слободу избора теме и технике и на конкурс могу да пријаве највише два рада и то искључиво у истој изложбеној категорији.
За излагање ће бити прихваћени само оригинални радови, настали у последње две године, које Уметнички савет (Селекциона комисија) буде вредновао као дела високог уметничког и професионалног домета.
Изложбене категорије су: сликарство, графика, скулптура, цртеж, примењена уметност, фотографија и
интермедија.

Календар манифестације:


– Конкурс је отворен од 1. септембра до 31. октобра 2021.
– Селекција радова: 13. и 14. новембар 2021.
– Жирирање радова: 27. и 28. новембар 2021.
– Рок за повратак одбијених радова: 31. јануар 2022.
– Свечано отварање изложбе: 23. април 2022.
– Изложба траје од 23. априла до 30. јуна 2022.

Рок за повратак радова: 31. децембар 2022. године. Радови који се из одређених разлога врате организатору биће депоновани код организатора. Уколико се аутори не јаве у року од три године радови ће од стране стручне комисије бити распоређени у Збирку или Продајни фонд Бијенала.

Уметнички савет:

1. Божидар Плазинић, председник
2. Сања Филиповић, заменик председника
3. Ђорђе Станојевић, члан

Међународни жири 16. Међународног бијенала уметности минијатуре:

1. Бранимир Карановић, Србија, председник
2. Луција Ђурашковић, Црна Гора, члан
3. Александра Лазар, Енглеска-Србија, члан
У случају спречености појединих чланова жирија, Културни центар, као организатор Бијенала задржава право да именије другог члана Међународног жирија.

Награде Бијенала су: Гран при (1.500 евра) и седам равноправних награда у рангу прве награде (по 500 евра) у свакој изложбеној категорији. Награде не морају бити додељене у свим изложбеним категоријама. Сви награђени радови улазе у Збирку Бијенала (новчана награда подразумева откуп рада).
За радове у дводимензионалној техници максимално дозвољене димензије су 10×10 цм.
Максималне спољне димензије, уколико постоји паспарту или рам, су 20×20 цм. За радове у три димензије, максимална дозвољена величина је 10x10x10 цм, са постаментом, рад не сме прелазити димензије 20x20x20 цм.

Потписани радови, пријавни формулар и потврда о уплати партиципације (са именом и презименом учесника) достављају се најкасније до 31. октобра 2021. године на адресу: Међународни бијенале уметности минијатуре – Културни центар, Трг кнеза Михаила 1, п. фах 92, 32300 Горњи Милановац, Република Србија.


Партиципација:
Домаћи аутори плаћају партиципацију у нето износу од 1.000 динара. За ауторе из иностраних земаља партиципација, по пријави, износи (нето) 40 евра или 40 америчких долара.

 

 

 

ГМ Прес / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.353.833 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)