У Бајиној Башти неповољна епидемиолошка ситуација, апел грађанима да поштују мере 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Бајиној Башти неповољна епидемиолошка ситуација, апел грађанима да поштују мере
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
21.07.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У протеклих седам дана дошло је до погоршања епидемиолошке ситуације
Стационар у Бајиној Башти, фото: ГЗС

на територији бајинобаштанске општине, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације. О томе говори и податак да се број позитивних на ЦОВИД попео на 90, што је за 44 пацијента више за недељу дана. За 40 пацијената се чекају резултати тестова.

Само у току јучерашњег дана у ковид амбуланти обављено је 119 прегледа. Медјутим, претходних дана лекари у ковид амбуланти дневно су прегледали око 80 пацијената.

”Број прегледа у ковид амбуланти се повећао. За седам дана имамо 400 првих прегледа, те је рад ковид амбуланте кадровски појачан тако да сада два лекара раде у првој и два у другој смени. Обзиром да је број прегледа повећан, размишљамо о ангажовању још једног лекара у првој смени. Ја се надам да ћемо уз помоћ савесних градјана урадити нешто по питању смањења броја оболелих. Јер уколико мислимо на себе, мислимо и на људе около нас”, рекла је докторка Наташа Лазић.

Према речима докторке Лазић стационар у Дому здравља је почео са радом у недељу. Број болничких лежаја у стационару је 20 а на болничком лечењу тренутно се налази 15 пацијената, што не значи да ће капацитет стационара већ сутра бити попуњен.

”Капацитет стационара је скоро попуњен. Ту леже ЦОВИД позитивни пацијенти са средње тешким пнеумонијама уз 24-часовни надзор лекара и медицинског особља. У случају погоршања здравственог стања под медицинском пратњом пацијент се транспортује у Општу болницу Ужице”, рекла је докторка Лазић.

Она је поново апеловала на градјане који су већ били на прегледу у ковид амбуланти, да треба да остану у својим домовима јер свака вирусна инфекција мора да се одлежи. Такодје и пацијенти који чекају резултате брисева треба да остану у свом дому.

”Мирујте у својим кућама, слушајте савете лекара и немојте шетати. Градјани треба да смање окупљања. Морамо да користимо мере заштите, да носимо маску и држимо дистанцу. Једино заједно можемо нешто урадити. Морамо да мислимо једни на друге да би нам сутра било боље и да би имали наде за будућност”, нагласила је докторка Лазић.

На Штабу је разматрана могућност проширења капацитета ковид амбуланте која би била смештена у просторијама гинеколошког одељења али и скраћење радног времена за викенд свих угоститељских објеката, трговинских објеката, кладионица, бензинских пумпи до 20 часова.

”Оно што највише брине јесте чињеница да се број прегледа у ковид амбуланти не смањује. Разматрамо како да спрат гинекологије који је исељен, сада што пре опремимо. Разматрали смо и меру скраћења рада свих угоститељских и продајних објеката. Ја овом приликом желим да апелујем на колеге послодавце да поведу рачуна о томе да нико од запослених уколико има било какве симптоме који могу указати на вирус корона да не долазе на посао и тиме заштите остале раднике” рекао је председник Општине Радомир Филиповић.

 

Први портал Бајина Башта / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BAJINA BASTA KORONA EPIDEMIJA EPIDEMIOLOSKA SITUACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.451 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)