Породици Стевановић хитно потребна помоћ 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Породици Стевановић хитно потребна помоћ
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
25.12.2021 | 0 коментар(а)



Деспотовац - Голуб Стевановић (49) и његов син Лука (16), из села Липовица код Деспотовца,

гладују и живе у условима који нису достојни човека у 21. веку. Стевановић је учесник ратова деведесетих, две године је провео на подручју Крајине. Такође, осам месеци био је и на Косову и Метохији у борбама са терористима ОВК.

Године на ратиштима оставиле су последице на његово здравље, а сада је у веома тешкој и критичној ситуацији, те није у могућности, како сам каже, ни да преживи. Ситуација у вези његовог здравља се додатно погоршала када је Голуб свом сину Луки донирао коштану срж, те се од тада отежано креће, не сме да устаје, а због посттрауматског стресног синдрома тресу му се руке и не може да контролише многе покрете. Лука је сада здрав, али не иде у средњу школу, већ испите полаже ванредно, како би могао да брине о болесном оцу.

„Живим са малолетним сином који је морао и школу да напусти, јер немамо услове да похађа наставу, немамо чак ни за храну, ни огрев, буквално гладујемо. Немам ни за лекове, а да моја мука буде још већа, пре пет година сам изгубио ћерку од 19 година. Она је погинула, био је то несрећан случај, пала је из тракторске приколице. Од ње имам унуче које живи са оцем. Ја сам Србин и војник и увек ћу стати на браник отаџбине моје Србије. Ако је неко у могућности и жели од срца да ми помогне, хвала му. Много ми је тешко и жао што се моје дете мучи”, додаје Стевановић.

Он и син Лука живе у кући коју је саградио још његов прадеда, који се борио на Солунском фронту. Кућа је стара и оронула, без купатила, у једном од засеока Липовице, у брдима, на тридесетак километара од Деспотовца. Нјих двојица овде живе сами, изоловани, без комшија, без асфалтног пута, превоза и свега другог, а једина тековина цивилизације која је до њих стигла је струја.

Лука каже да му је хладно, да стара пећ не може да загреје собу у којој борави са оцем. "Желим да тата оздрави и да преживимо зиму, а остало некако ће доћи на своје. Школу ћу завршити ванредно, то сад није проблем, већ лекови који помажу тати" каже Лука.

Сви који желе да помогну, могу то да уреде уплатом на следећи начин:

Online Donations:
PayPal: https://www.paypal.me/28jun
Credit Card: https://28jun.org/donate

SMS: Pošalji 1 na 1733

Tekući račun:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Raiffeisen banka Srbije

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pomoc stevanovic bolest despotovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.413.573 посета
Тренутно на сајту: 521 посетилац(a)