Директорка у Фајзеру: Србију ћемо снабдевати вакцинама на недељном нивоу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Директорка у Фајзеру: Србију ћемо снабдевати вакцинама на недељном нивоу
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
25.12.2020 | 0 коментар(а)



Србија је добила Фајзерову вакцину пре држава ЕУ, које почињу са вакцинацијом у недељу, откривају за “Блиц” у Фајзеру. Прецизан број

вакцина које ће бити испоручене Србији ова компанија не може да саопшти, али додају да све количине које је Влада договорила биће доступне наредних месеци и долазиће у Србију на недељном нивоу.

“Блиц” је разговарао са Уршом Лакнер, директорком за Корпоративне политике и односе са јавношћу за Адриатик регију (Балкан и Словенија) и у ексклузивној изјави она оцењује да је задовољство “да су са Владом Србије убрзане све административне ствари чиме је омогућено да је Србија прва у Европи која је добила уједно и прву количину вакцина”.

- Тиме смо заједно направили велики корак према побољшању тренутне здравствене ситуације. У Фајзеру смо јако задовољни и поносни што је пре Нове године била могућа прва испорука вакцине против ковида 19. У Еуропској унији камиони су почели транспорт ових дана и све земље чланице ЕУ ће до суботе добити прву симболну количину вакцине и у недељу (27.12.) ће почети са вакцинисањем - каже Лакнер.

Наша саговорница осврнула се и на чињеницу да су се међу првима вакцинисали премијерка и чланови Кризног штаба:

- Честитке премијерки и члановима Кризног штаба за борбу против ковида, који су вакцинисањем показали како је јако битан потез – вакцинација. Нагласила бих, да нас сама вакцина неће спасити пандемије ако ће остати у фрижидерима. Спасиће нас само довољно велики број вакцинисаних становника - поручује Лакнер.

На питање о Фајзеровој вакцини са којом је, практично и почела масовна вакцинација, она каже да је цепиво развијено на најновијој технологији и реч је о првој мРНА вакцини на свету.

- Вакцина треба да се чува на ултра ниској температури од -70 до -80 степени целзијуса. Због тога је Фајзер развио нову дигиталну технологију за транспортовање и складиштење вакцина. Дистрибуциони систем одржаван је са новом дигиталном технологијом, а вакцине путују у термалним кутијама које имају и суви лед којим се омогућава ултра ниска температура. Свака термална кутија има и ГПС термални сензор за константно прачење температуре - објаћњава за Блиц Лакнер.

Шта се догађа са фајзеровом вакцином када стигне у државу?

Наша саговорница каже да се може чувати на три начина:

- Остаје у нашим термалним кутијама до 30 дана, али је на сваких 5 дана потребно додавати суви лед. Други је да се може одмах ставити у фризере са ултра ниском температуром од -70 до -80 степени целзијуса и сачувати до шест месеци. И, после вађења из фризера вакцина се може ставити у хладњак на температуру од 2-8 степени целзијуса до пет дана.

На крају, директорка за Корпоративне политике и односе са јавношћу Фајзера за наш регион поручује да треба да се вакцинишемо. Вакцина је делотворна, само ако се вакцинишемо. А са вакцинисањем довољно великог броја становника можемо победити ову пандемију. Свима желим све најбоље у Новој години, које ће дефинитвно бити другачија. Идемо даље, пуни оптимизма и... “Наука ће победити” - поручује Урша Лакнер.

 

 

 


ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona vakcina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.918.849 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)