Стручна подршка деци са проблемима у понашању и њиховим породицама 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Стручна подршка деци са проблемима у понашању и њиховим породицама
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
10.06.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Пројекат “Стручна подршка деци са проблемима у понашању и њиховим породицама“ реализовало је Удружење “Загрљај“

уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Пројекат је настао из потребе да се ојачају компетенције стручњака који раде у третману деце са сметњама у развоју и поремећајима понашања, како би се пружила квалитетна подршка  и терапијски третман овој деци и њиховим породицама.

Број деце са проблемима у понашању све је већи а симптоматологија је разноврсна – агресија, напади беса, хиперактивност, поремећаји навика исхране, чистоће, сна, антисоцијално понашање,  лоша регулација афеката.

„Седморо полазника обуке – стручњака који су ангажовани у раду са децом, током два блока тренинга распоређених у седам  дана, практичног рада и два супервизијска састанака,  овладало је  посебним знањима и вештинама за  пружање подршке деци са сметњама у развоју – инвалидитетом, која испољавају проблеме у понашању и социо – емоционалном функционисању и њиховим одгајатељима. Полазници су имали прилику да уче о обрасцима афективне везаности, етиологији поремећаја понашања, да планирају интервенције и технике за корекцију проблематичног понашања. Акредитовани програм обуке реализовала је “Фамилија“ асоцијација за алтернативно породично старање и   др.  психолошких наука Бранка Радојевић“, рекла је Славица Ђурић Павловић председница Удружења.

Пројекат се званично завршава 13. јуна, али знања и искуства стечена током њега представљају  ресурс за подршку садашњим и будућим корисницима Удружења.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.113.544 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)