Брига за нашу будућност 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Брига за нашу будућност
Trenutno na sajtu: 655       |       Podeli:
18.05.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Удружење инвалида церебралне и дечије парализе Ужице у сарадњи са партнерском организацијом

Удружењем дистрофичара Златиборског округа Ужице, оболежило је Међународни дан породице у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању.

Програмска активност под називом „Брига за нашу децу”, подржана је од стране Министарства за рад и социјална питања као и Града Ужица преко редовног програма за финансирање организација особа са инвалидитетом, наводи се на сајту града Ужица.
Циљ реализације ове активности је скретање пажње јавности на тренутну ситуацију у нашем друштву када је у питању подршка породицама особа са инвалидитетом и потреба очувања породице као основа сваког друштва. По речима Ане Ђокић из Удружења инвалида церебралне и дечије парализе Ужице ово је један од начина да се предоче све оне ставари које град Ужице ради у сврху помоћи и подршке како особама са инвалидитетом тако и њиховим породицама.

„Услуге социјалне заштите су веома битне како за наше чланове тако и да за друге особе са инвалидитетом и њихове породице, ту је и финансијска подршка коју Град пружа у сврху помоћи при лечењу, одлазак у бање и различите друге облике здравствене заштите. Град Ужице преко својих јавних предузећа, установа учествује у подршци за свакодневно функционисању особа са инвалидитетом и лакшем животу њихових породица”.

Осим о видовима подршке коју Град пружа, разговарало се и о психолошкој подршци, услугама социјалне заштите али и веома битном сегменту за многе породице, а то је продужено родитељско право за пунолетне особе са инвалидитетом.
Драгана Лазић мајка детета са инвалидитетом, истакла је овом приликом да је задовољна подршком од стране Града и услугама које су им доступне али и да је потребно и даље радити на унапређењу услова за што квалитетнији живот особа са инвалидитетом.

„Највећи проблем са којим се суочавамо је неприступачност, све је у степеницама, много деца остају искључено из школовања, јер то преставља физички напор како за њих тако и за родитеље.”

Ипак, додаје од огромног су значаја стипендија за школовање, помоћ приликом уписа у средњу школу, подршка кроз услугу личног пратиоцa.

ГЗС/Сајт града Ужица




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BRIGA BUDUCNOST UDRUZENJE DISTROFICARA UZICE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.399.519 посета
Тренутно на сајту: 656 посетилац(a)