1 од 5 милиона у Чачку: Последња шанса да дође до промена 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
1 од 5 милиона у Чачку: Последња шанса да дође до промена
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
11.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Организатори протеста 1 од 5 милиона у Чачку у свом саопштењу достављеном медијима истакли су да сматрају
Протести у Чачку, фото: РИНА

да је време да се огласе поводом будућих корака који би требало, како су рекли, да се спроведу зарад будућности земље и коначних промена које толико дуго очекују.

"Ниједна власт у претходних скоро 30 година није била добра, али ова садашња је никад гора. Обесмислили су институције, понизили академску заједницу, отерали српску будућност у иностранство и угушили демократију и јавни дискурс.

Свесни смо свих мана опозиције, али такође смо свесни и стања у држави и да уколико нешто не предузмемо држава ће нам бити уништена, а “Будућност Србије” у иностранству.

Због тога сматрамо да је предлог Споразума са народом добра основа за коначне промене, са нагласком на тачку 4. у којој се наглашава да ће сви уговори и договори коју су штетни по државне и националне интересе бити поништени.

Инсистирамо на томе да се након промена МОРА спровести лустрација и да сви они који су одговорни за уништавање Србије више никад не добију прилику да створе ситуацију као што је данас.

Када гори зграда, станари се не расправљају о томе ко је добар комшија, већ заједно гасе пожар.
Једино заједно можемо створити услове за нормалан живот, без страха од изговорене речи и разлитих ставова.

Овај народни бунт је последња шанса да дође до промена и уколико се опет изигра поверење грађана, ми студенти сматрамо да немамо будућност у нашем граду и нашој држави", каже се у саопштењу Организационог одбора.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.806.962 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)