Бурна седница пожешког парламента због допунског буџета 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Бурна седница пожешког парламента због допунског буџета
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
24.04.2018 | 0 коментар(а)



Пожега – Ванредна седница СО Пожега одржана је са само једном тачком дневног

реда а то је Одлука о допунском буџету. Седници је присуствовало 48 од укупно 52 одборника. Образлажући допуну буџета на самом почетку седнице одборницима се обратио председник општине Милан Божић, који је рекао да је седница изнуђена, да су на наплату стигле обавезе из претходног периода од 200 хиљада евра и да све пожешке власти од 1996. до 2015. године сносе одговопрност за неизвршење обавеза из тог периода.

“Овај пут за ту намену одвојили смо од од здравства 15 милиона динара, а очекује нас и решење о извршење за блокаду месних заједница Узићи од седам милиона динара и Расну четири милиона динара”, казао је председник Божић.

Шеф одборничке групе “За нашу Пожегу” Гордана Стевић казала је да је одлука о експропријацији донета 1986. године а не 1996. те да је неправедно оптуживати људе који су вршили власт након 1996. године за било какве малверзације.

Веома бурна дискусија пожешких парламентараца често је напуштала оквир једине тачке дневног реда, а помоћник поредседника општине Дејан Петровић појаснио је да експропријација земљишта потиче још из 1984. године са роком привођења земљишта намени од 10 година на коме је требало да се гради стамбена зграда.

“Између 1990. и 1995. године општина уступа земљиште на коришћење за 19 локацијских парцела, са 18 објеката, након чега, 1995. године, ступа на снагу одлука о оуклањању објеката која никада није операционализована. Издаје се под закуп земљиште, тргује се објектима који нису у власништву, имали смо пуних 15 година времена да се појавимо као медијатори овог проблема, да би се 2011. године урадила конверзија и општина у процесном смислу, губи сваки даљи легитимитет”, истакао је Петровић.

Одборници опозиције и позиције износили су своје ставове Бошко Котарац, Славко Котарац, Светлана Милински, Видоје Петровић, Весна Чумић, Миљанка Филиповић, Стево Јешић, Љубивоје Диковић.

У изјави за Радио Пожегу одборница Гордана Стевић истакла је да оно што је речено на скупштини личи на класичан напад на људе који указују на малверзације и замена теза.

Стевић је рекла да нису имали пресуду, као одборници, на самом почетку седнице и самим тим нису знали цифру.

„На почетку седнице цифре које је изнео председник општне нисмо могли да проверимо. битно је да се он обрушио на валст у Пожези од 1996, а знамо да је одлука о експропријацији донета 1986. године и да је прва пресуда суда била 2004. године. У циљу ове дневне политике и онога што њега посебно боли је окупљање грађана и протести. Он је искористио прилику да оптужи сву демократску валст од 1996. па да његовог доласка”, казала је Стевић.

Она је додала да ништа од тога није тачно, нити да је ико од тих којих је он поменуо, што је касније изазвало бурну реакцију осталих одборника, нису били уплетени у ту причу нити су имали правног основа да те ствари решавају до пресуде која је била правоснажна тек 2010. године.

Више од три сата било је потребно одборницима да усвоје одлуку о допунском буџету извршења пресуде Апелационог суда у Крагујевцу од 5. марта ове године, а везано за измаклу добит породице Антовић на њиховој парцели у периоду од 1. децембра 2012. године до 31. децембра 2013. године.

Након завршетка седнице новинарима се обратио председник општине Милан Божић и изразио велико жаљење због пропуста бивших власти у решавању овог проблема, тврдећи да би он успешно превазишао тај проблем да је тада руководио општином и прозвао бившу власт да је директно одговорна што ће буџет Дома здравља бити ускражен за 15 милиона динара.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.812.746 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)