Брнабић: Епидемиолошка ситуација у Србији је критична 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Брнабић: Епидемиолошка ситуација у Србији је критична
Trenutno na sajtu: 225       |       Podeli:
15.07.2020 | 0 коментар(а)



Епидемиолошка ситуација у Србији је комплексна и карактерише ју велики број оболелих од Ковида19, због чега се тестира велики
Брнабић: Епидемиолошка ситуација у Србији је критична, Фото: РИНА

број грађана изјавила је за РТВ председница владе Ана Брнабић и додала да је наш здравствени систем пренапрегнут.
Она је у емисији Прави угао рекла да се Србија не упоређује са другим земљама већ да тестира велики број грађана како би стекла што објективнију слику о епидемиолошкој ситуацији у земљи.
Најефикаснији начин борбе са епидемијом је увођење ванредног стања, спречавање контаката међу људима и ограничење кретања" рекла је премијерка и нагласила да ми "још нисмо у потпуности одустали од таквих мера иако такав сценарио за сада не постоји", прецизирала је уз опаску да је свесна незадовољства грађана који имају право да не верују , влади или кризном штабу.

Она је рекла да о свему треба разговарати иако постоји један број опозиционих политичара, аналитичара и медија који подривају ауторитет струке и који сваки тренутак користе да "нешто" политизују.

Указала је на чињеницу да ни један податак или информација није сакривена од грађана и да је статистика реална, сачињена на основу података који су свакодневно пристизали. Тај систем података није савршен и могуће су грешке али на њему се ради и он се надограђује , закључила је.
Коментаришући грађанске протесте, премијерка је истакла да то није требало да се догоди, да ће вероватно утицати на општу епидемиолошку слику у друштву и да ће се бити више заражених.

"Није било прекомерне употребе силе, рекла је Брнабићева и приметила да ни једна држава на свету не би дозволила онакав вандализам и насиље као и покушај упада у парламент, паљење полицијских аутомобила и сл. Она је рекла да су насилне демонстрације учиниле велику штету имиџу Србије у свету.
Одговарајући на питање да ли се одуговлачи са избором нове владе и да ли себе види на постојећој функцији, Брнабићева је рекла да се све ради у законским роковима и да не размишља о новом мандату.

 

 

ГЗС / РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


brnabic epidemioloska slika kriticna korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.102.487 посета
Тренутно на сајту: 226 посетилац(a)