Додељене награде поводом Дана општине Горњи Милановац: Две златне и 13 сребрних медаља „Таковски устанак” 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Додељене награде поводом Дана општине Горњи Милановац: Две златне и 13 сребрних медаља „Таковски устанак”
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
24.04.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милаовац - Поводом Дана општине Горњи Милановац, Комисија за кадровска, административна и мандатно-имунитетска

питања на јучерашњој свечаној седници Скупштине, доделила је награде за 2021. годину, и то две златне медаље „Таковски устанак“ и тринаест сребрних медаља „Таковски устанак“.

„Паралела између Милошевог времена и данашњег тренутка је више него очигледна. Кнез Милош Обреновић је прибегао дипломатским вештинама и преговорима са Османским властима као ефикасном механизму за остваривање српских националних и државних циљева. Тако и данас, резултат мудре политике и упорне дипломатске борбе државног руководства, политике неутралности и свеукупне бриге и борбе за наш народ, допринели су да у овом тешком периоду борбе са Корона вирусом будемо у самом врху држава које су се најбоље организовале у одбрани здравља својих људи. Политика неутралности и мира показала нам је резултат када нам је он најпотребнији. Свесни да пандемија још није завршена настављамо одлучно са борбом. Наша Општина може бити поносна на своје грађане, лекаре , медицинске сестре, привреду, општинска предузећа у установе”, рекао је између осталог Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац.

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац рекао је да општина Горњи Милановац има ту част и дужност да сваког пролећа, као свој дан, Дан општине, 23. април, обележи подизање Другог српског устанка не само као карактеристични локални празник, већ као јубилеј који носи симболику од државне, па чак и међународне важности
„Наш циљ је убрзан развој, са изградњом нових и брзих саобраћајница имамо све предуслове да поново уђемо у златно доба историје милановачке општине, када смо били „привредно чудо старе Југославије“. Као што смо вредно радили у предходним годинама наставићемо и ове 2021. године. Знамо шта хоћемо, а знамо и шта нећемо, и верујемо у себе. Спремни смо за препреке и изазове пред нама и гајимо идеје, а не илузије. Планови су нам велики али и достижни. Доказали смо нашим суграђанима да све оно што смо обећали на почетку нашег мандата и испунили. Идемо даље са истим жаром и жељом да створимо што боље услове за живот пре свега нашој деци, младим људима који су одлучили да остану у нашем најлепшем Милановцу, као и свима нама”, истакао је Дејан Ковачевић, председник општине.

Златна медаља „Таковски устанак“ 2021. године припала је Александру Вулину

Златна медаља „Таковски устанак“ 2021. године припала је Александру Вулину, министру унутрашњих послова у Влади Републике Србије.
„Када добијете награду у граду који расте у сенци Таковског грма, граду које је породио модерну Србију а породио је храброшћу колико и памећу , када добијете награду од људи које рађају ова брда, а рађају упорне и тврдоглаве људе који негују успомену на своја опредељења и своје изборе, без обзира какво време било око њих. Када добијете награду од потомака оних који су поштовали једну Династију и када је пала, који су чували традицију четовања када ни у српским партизанима нисте смели да говорите, оних који су када су други палили Скупштину говорили да ће сами изабрати ко ће их водити, када добијете награду од оних чији је градоначелник имао храбрости да каже амбасадору једне моћне земље, да није достојан те земље из које долази , нити ове наше земље, када добијете награду са којом вас ставе у исту раван са оним који је написао “Пркосну песму”, онда морате да осетите понос већи од скромности. Можда није мудро-али је људски”, рекао је Александар Вулин, министар унутрашњих послова.

Златна медаља „Таковски устанак“ 2021. године додељена је постхумно и чувеном песнику Добрици Ерићу из Доње Црнуће.

Сребне медаље „Таковски устанак“ у 2021. години додељене су здравственим радницима који су дали изузетан допринос у борби против пандемије: др Милку Миловановићу, специјалисти пнеумофтизиологије Опште болнице Горњи Милановац, затим Светлани Петровић, главној медицинској сестри на Одељењу неурологије и психијатрије Опште болнице Горњи Милановац, др Бојану Павловићу, специјалисти опште медицине у Дому здравља Горњи Милановац, и Милки Михаиловић, медицинској сестри Дома здравља Горњи Милановац. Сребрну медаљу „Таковски устанак“ добила је и Омладинско теренска јединица „Стеван Јаковљевић“ Црвеног крста Горњи Милановац, која је дала огроман допринос пружајући подршку здравственом систему у имунизацији становништва, као и Љиљана Петковић, геронтодомаћица у Агенцији „Нивеус тим“ Горњи Милановац.

Сребрне медаље „Таковски устанак“ у 2021. години добила су и поједина предузећа која су дала велике донације општини Горњи Милановац током пандемије: ПАПИР ПРИНТ ДОО ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ, ШТАМПАРИЈА РП ДОО ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ, ЧЕКОВИЋ МЛИН КОШТУНИЋИ, РЕСТОРАН И КЕТЕРИНГ – Г 1987.

За правовремено информисање Сребрне медаље „Таковски устанак“ добиле су Мирјана Милићевић, главни и одговорни уредник ТВ ГМ ПЛУС, затим Тамара Раковић, новинар у недељном листу „Таковске новине“ и Виолета Поповић, уредник и оснивач онлине портала ГМинфо.


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.327.733 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)