Свештеник за пример: моли се Богу и помаже народу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Свештеник за пример: моли се Богу и помаже народу
Trenutno na sajtu: 603       |       Podeli:
20.06.2019 | 0 коментар(а)



Топола – Кад не свети водицу и нема опело сеоски свештеник из села Загорица помаже својим парохијанима у пољопривредним пословима.

Сређује се  сено, трактори брује на све стране а поп Никола своју мантију оставио је у цркви и са сељанима товари бале сена.

„Ја сам иначе градско дете нисам навикао на ове послове али већ 10 година живим овде, то су моји пријатељи и зашто да не помогнем. Ја помогнем њима они мени и тако функционишемо, овде су људи радни и вредни свакога дана се има доста посла на селу а мало је радне снаге“, каже за ТопПрес свештеник Никола Симић из Загорице.

Како каже не стиди се ни једног посла, спреман је да помогне кад год може иако се са неким пословима сусреће први пут. Што незна пита али све ради.

Свештеник Никола помаже у сену, фото: ТопПрес

„Велика је привилегија имати таквог свештеника као што је наш поп Никола. Изузетно је посвећен свом послу али се ту његово ангажовање не завршава. Добар је човек , одликује га велика љубав и приврженост људима. Није тип свештеника који је ту само да обави обреде, већ се труди да прискочи у помоћ свакоме коме је помоћ потребна“, рекао је један од мештана села Загорица.

Према речима овдашњих домаћина поп Никола је више пута сакупљао помоћ за сиромашне, како кажу његова ангажованост за село нема граница.

„Кад види да неко вуче сено за трен се пресвуче и придружи се својим парохијанима на ливади. У жетви га можете видети како утовара џакове, помаже старима око сечења дрва за огрев . Мислим да нема човека у нашем селу који није поносан на то што је баш свештеник Никола наш поп“, поносно кажу у селу.

ГЗС/ ТопПрес

Није му тешко да помогне својим парохијанима, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


svestenik selo pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.244 посета
Тренутно на сајту: 604 посетилац(a)